yevidnovlennya-administratorka-usaid-z-komandoyu-mintsifri-vidvidala-buchu

єВідновлення: адміністраторка USAID з командою Мінцифри відвідала Бучу

 • 246359 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Адміністраторка USAID Саманта Пауер разом з командою Мінцифри відвідала Бучу в рамках програми єВідновлення, щоб ознайомитись з процесом відшкодування коштів, пише УНН з посиланням на Telegram відомства.

Деталі

Щоб ознайомитися з процесом відшкодування коштів, адміністраторка USAID Саманта Пауер відвідала Бучу. Делегація оглянула один з пошкоджених будинків. Його власники отримали кошти за програмою єВідновлення. На них бучанці зможуть зробити ремонт у будинку, повідомили в Мінцифри.

Зазначається, що послуга єВідновлення є однією з найскладніших у реалізації, однак відомство зауважує, що зробило її максимально простою для громадян.

"Вони лише подають заяву в Дії — решту роблять цифрові сервіси та органи влади. За весь час українці подали понад 468 тисяч повідомлень про пошкоджене майно. Ці відомості тепер зберігаються в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна. Над ним працювали спільно з Мінвідновлення та за підтримки USAID / UKAid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS»", - йдеться у повідомленні.

Відшкодування за пошкоджене майно отримали вже 1403 родини на загальну суму в понад 114 млн гривень.

Доповнення

Як раніше повідомляв УНН, уряд розпочав бета-тестування подання заяви для компенсації за знищене житло у застосунку “Дія”. Наразі програма стосується громадян, які мають знищене житло в Мощунах та Бородянці Київської області. Це частина другого етапу державної політики із забезпечення житлом українців, чия оселя була пошкоджена або знищена внаслідок збройної агресії рф. На першому етапі 10 травня було запущено програму єВідновлення для дрібного ремонту пошкодженого житла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: єВідновлення: опрацьовано менше ніж 6% заявок - в Мінінфраструктури назвали темпи повільними

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії у Києві

     • 227976 переглядiв

    У ПАР заявили, що путін не поїде на саміт БРІКС

     • 340752 переглядiв