yes-zaprovadzhuie-myta-na-kytaiski-elektromobili

ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

 • 18723 переглядiв

Європейська комісія оголосила у четвер, що запроваджує тимчасові компенсаційні мита на імпорт акумуляторних електромобілів з Китаю, доки переговори з Китаєм тривають, пише УНН.

Деталі

Сьогодні, через дев'ять місяців після початку антисубсидійного розслідування ex officio, Європейська комісія запровадила тимчасове компенсаційне мито на імпорт акумуляторних електромобілів (BEV) із Китаю", - повідомили у євроінституції.

Як вказано, на підставі розслідування Єврокомісія "дійшла висновку, що ланцюжок створення вартості BEV у Китаї отримує вигоду від несправедливого субсидування, що створює загрозу економічної шкоди для виробників BEV у ЄС". Розслідування також вивчило ймовірні наслідки та вплив цих заходів на імпортерів та користувачів електромобілями у ЄС, додали у євроінституції.

Консультації з китайським урядом, як повідомляється, активізувалися останніми тижнями після обміну думками між виконавчим віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом та міністром торгівлі Китаю Ван Веньтао.

"Тривають контакти на технічному рівні з метою досягнення рішення, сумісного з СОТ, яке б належним чином відповідало на занепокоєння, висунуті Європейським Союзом. Будь-який узгоджений результат розслідування має бути ефективним у боротьбі з виявленими шкідливими формами субсидування", - зазначили у євроінституції.

Індивідуальні мита, які застосовуються до трьох китайських виробників, які були включені у вибірку, такі:

  • BYD: 17,4%;
  • Geely: 19,9%;
  • SAIC: 37,6%.

Інші виробники BEV у Китаї у розслідуванні, які співпрацювали і не були включені у вибірку, як зазначається, обкладаються середньозваженим митом у 20,8%. Мито для інших компаній, що не співпрацюють, становить 37,6%.

Порівняно зі ставками, попередньо оголошеними 12 червня 2024 року, попередні мита були скориговані незначно у бік зниження на підставі коментарів щодо точності розрахунків, поданих зацікавленими сторонами. Усі докладні висновки розслідування відображено у Виконавчому регламенті, який тепер опубліковано в Офіційному журналі ЄС, додали у євроінституції.

Електромобілі, акумулятори та чипи: Байден підвищив мита на імпорт китайських товарів14.05.24, 20:59

Популярні

Новини по темі

ЄС запроваджує мита на китайські електромобілі

 • 18723 переглядiв

НАБУ хоче обшукувати нардепів без дозволу Генпрокурора

 • 313787 переглядiв