ukenru
yes-predstaviv-plan-zaluchennya-migrantiv-na-rinok-pratsi

ЄС представив план залучення мігрантів на ринок праці

 • 37372 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Європейська комісія запропонувала низку заходів для покращення працевлаштуванню громадян у ЄС із третіх країн. Такі заходи мають поліпшити шляхи легальної міграції та допомогти європейським країнам вирішити проблему дефіциту робочої сили. Про це пише Euractiv, передає УНН.

Деталі

Пропозиція спрямована, щоб знайти відповідність між європейськими роботодавцями та працівниками з-за меж ЄС, а також полегшити визнання їхніх кваліфікацій.

Декілька держав-членів уже працюють над заходами, такими як спрощення візового режиму, щоб залучити на свій ринок праці більше працівників з-поза ЄС. Зараз інституції ЄС також ведуть переговори щодо перегляду директиви про єдиний дозвіл, що надає громадянам країн, які не входять до ЄС, право працювати в країні-члені, намагаючись спростити наймання працівників.

Щоб зменшити бюрократичні бар’єри, Комісія також висунула рекомендацію щодо полегшення визнання кваліфікацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які професії будуть користуватися попитом найближчими роками - прогноз

Нові заходи дозволять шукачам роботи, які проживають за межами ЄС, зареєструватися на платформі та відповідати вакансіям, опублікованим європейськими роботодавцями. Візові процедури все ще регулюватимуться державами-членами.

За словами Комісії, платформа допоможе державам-членам краще впоратися з «ендемічною нестачею робочої сили та кваліфікації».

Цитата

«Ми ведемо глобальну гонку за таланти проти дуже потужних конкурентів, які мають прості шляхи для громадян третіх країн», — додав віце-президент Комісії ЄС Маргарітіс Схінас, вказавши на США, Канаду, Нову Зеландію та Австралію.

Довідка

Згідно з даними Євростату , рівень безробіття в Союзі залишається низьким – 6% – у той час як рівень вакантних робочих місць все ще становить майже 3%, що означає, що Європі важко укомплектувати свою робочу силу лише внутрішньою робочою силою. Крім того, очікується, що тенденція старіння на континенті погіршить ситуацію, що призведе до скорочення населення працездатного віку.

Українські Національні Новини

Суспільство