ukenru
yes-planuye-pereglyad-poryadku-dennogo-asotsiatsiyi-z-ukrayinoyu-na-2018-rik

ЄС планує перегляд порядку денного асоціації з Україною на 2018 рік

 • 12600 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Європейський Союз планує перегляд порядку денного асоціації з Україною на 2018 рік. Про це йдеться у вступній промові європейського комісара з питань розширення та політики добросусідства Йоганнеса Хана на форумі громадянського суспільства Східного партнерства, передає УНН.

"Ми оновлюємо порядки денні асоціацій. Порядок денний асоціації Молдови був прийнятий у серпні. Очікується, що для Грузії буде прийнято в листопаді, і на 2018 рік планується переглянути порядок денний асоціації України", - сказав він.

З його слів, візова лібералізація для України та Грузії, після Молдови, є лише одним із прикладів успішної реалізації Угод про асоціацію ЄС з цими трьома країнами.

"Що стосується наших інших партнерів, ми завершили переговори щодо амбітної нової угоди з Вірменією і ведемо переговори щодо нової угодою з Азербайджаном. Ми також працюємо над пріоритетами партнерства з Білоруссю, Вірменією та Азербайджаном. Новий механізм єдиної підтримки відповідатиме цьому і буде більш стратегічними і вирішуватиме ключові питання", - додав він.

За словами Й.Хана, протягом року у ЄС уважно вислухували думки партнерів і зацікавлених сторін щодо 20 практичних результатів на 2020 рік для Східного партнерства.

"Стало ясно, що нам потрібно ще більше зосередитися на тих, які матимуть найбільш значущий вплив на повсякденне життя людей. Зокрема, ми визначили низку загальних ключових результатів, які будуть представлені на саміті в наших областях співпраці", - зауважив Й.Хан.

Додамо, порядок денний асоціації Україна-ЄС є спільним практичним інструментом підготовки та сприяння повній імплементації Угоди про асоціацію. Цей документ є основним механізмом моніторингу та оцінювання прогресу України у виконанні Угоди про асоціацію, а також моніторингу та оцінювання досягнень всіх цілей політичної асоціації та економічної інтеграції.

Нагадаємо, ЄС і ЄІБ допоможуть МСП в Україні довгостроковим фінансуванням у гривні.

Українські Національні Новини

Політика