yemenske-uhrupuvannia-khusytiv-atakuvaly-dva-vantazhni-sudna-v-chervonomu-mori

Єменське угрупування хуситів атакували два вантажні судна в Червоному морі

 • 39492 переглядiв

Єменське угруповання Хуті атакувало два вантажних судна в Червоному морі: в одне з них влучив безпілотник, а в інше - балістична ракета; офіційний представник США підтвердив, що судно під ліберійським прапором зазнало удару, що призвело до пожежі.

Угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, атакували два вантажні судна в Червоному морі в Баб-ель-Мандебській протоці. Одне судно було атаковано безпілотником, а друге - балістичною ракетою, повідомляє BBC, пише УНН.

Деталі

За даними США, два вантажні судна в Червоному морі зазнали ракетного удару з території Ємену. Один був уражений безпілотником, інший - ракетами. Безпілотник та ракети по суднам були запущені з частини Ємену, контрольованої хуситами - повстанським рухом, який підтримує Іран.

Інцедент трапився в Баб-ель-Мандебській протоці. Пізніше представник оборонного відомства США заявив, що хусити вразили судно під прапором Ліберії балістичною ракетою, що спричинило пожежу.

Крім того, пізніше поступила інформація, що в цьому регіоні відбулося захоплення судна.

Агентство з морських торговельних операцій Великої Британії повідомило, що екіпаж судна, розташованого далі на схід в Аравійському морі, більше не контролює його

 - пише видання.

Нагадаємо

Угрупування хуситів, яке діє на території Ємену, попередило, що атакуватиме всі кораблі, що прямують до Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвезьке судно Strinda потрапило під ракетний обстріл у Червоному морі

Павло Башинський

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

На Кіровоградщині сили ППО збили російську ракету

 • 40382 переглядiв