ye-oselia-163-zakhysnyky-z-odeshchyny-skorystalysia-bezvidsotkovym-kredytom-dlia-prydbannia-novoho-zhytla

Є-Оселя: 163 захисники з Одещини скористалися безвідсотковим кредитом для придбання нового житла

 • 68794 переглядiв

Програма доступного іпотечного кредитування для громадян України "Є-Оселя" реалізується в Одеській області, і на сьогодні нею вже скористалися 163 захисники з регіону.

На Одещині впроваджується державна програма доступного іпотечного кредитування громадян України "єОселя". Вона стартувала у серпні 2022 року, і на сьогодні нею скористалися 163 захисники з регіону, інформує очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер, передає УНН.

Деталі

Він нагадав, що пільгова ставка по кредиту складає 3%, строк кредиту - до 20 років. Мінімальний перший внесок 20%.

"Окремим категоріям населення Одеська обласна адміністрація компенсує пільгову ставку. Наші захисники, рятувальники, правоохоронці, прикордонники - можуть взяти житло в кредит і не сплачувати %. На сьогодні такою програмою вже скористалися 163 особи. Банками-учасниками нашої програми є: АТ "Державний ощадний банк України", АТ КБ "ПриватБанк", ПАТ АБ "Укргазбанк" та АТ "Укрексімбанк". Також ведеться робота щодо підписання договору з п'ятим банком - АТ "Сенс Банк", - пише він.

Також, за словами Кіпера, зростає кількість житлових комплексів, які приєднуються до програми Є-Оселя. За останній місяць їх збільшилося з 11 до 18.

Антоніна Туманова

Суспільство

Популярні

Новини по темі