ukenru
yapontsi-mozhut-vidmovitisya-vid-yevropeyskoyi-svinini-cherez-achs

Японці можуть відмовитися від європейської свинини через АЧС

 • 10419 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Іноземні партнери Румунії відмовляються продовжувати переговори щодо поставок європейської свинини через поширення вірусу АЧС. Про це заявив глава санітарної служби Румунії (ANSVSA) Крістіан Дучі, передає УНН з посиланням на Euro Meat News.

"У минулому році ми були у виграшному положенні у переговорах з експорту свинини в Японію. Тепер АЧС створює проблеми для всієї галузі свинарства в Європі", - зазначив він.

На думку Дучі, європейські виробники і влада повинні докласти максимальних зусиль в боротьбі з поширенням АЧС.

Нагадаємо, АЧС продовжує поширюватися країнами Європи. В кінці квітня в Угорщині було зафіксовано перший випадок АЧС.

Раніше про загрозливі тенденції поширення АЧС заявили і в Польщі. Польща вимагала співфінансування будівництва декількох тисяч кілометрів захисних огороджень уздовж східного кордону з Україною і Білоруссю, щоб зупинити міграцію кабанів - головних винуватців поширення вірусу. Однак, Єврокомісія підтримати фінансово цей проект відмовилася.

В Україні тим часом проблема АЧС не вирішується вже протягом більш ніж 3 років. Це спричинило значні збитки фермерів, скорочення поголів'я свиней і подорожчання свинини і сала.

Крім цього, як заявив депутат Сергій Тригубенко, Україна рекордно збільшила імпорт свинини з Нідерландів . Таких обсягів поставок свинини з-за кордону не було протягом останніх 4 років, наголосив він.

Українські Національні Новини

Новини Світу