yaponiia-brytaniia-y-italiia-pidpysaly-spilnu-uhodu-shchodo-rozrobky-novitnoho-vynyshchuvacha

Японія, Британія й Італія підписали спільну угоду щодо розробки новітнього винищувача

 • 42831 переглядiв

Велика Британія підписала з Японією та Італією міжнародну угоду про розробку інноваційного винищувача-невидимки.

Велика Британія підписала з Японією та Італією міжнародну угоду про розробку інноваційного винищувача-невидимки. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії, передає УНН.

Деталі

Згідно із заявою, сторони планують створити стелс-винищувач, який має покращити військовий потенціал, розвиток та стратегічні переваги для всіх трьох країн.

Зазначається, що проєкт сприятиме майбутній стабільності в Індо-Тихоокеанському регіоні та глобальній безпеці загалом

Договір знаменує собою ключовий етап знакової Глобальної бойової авіаційної програми (GCAP), штаб-квартира якої буде розташована у Великій Британії

- йдеться у дописі.

У відомстві планують, що експлуатація літака стане можливою до 2035 року. Його планують оснастити потужним радаром, який може надавати в 10 тисяч разів більше даних, ніж сучасні системи, що дасть йому перевагу в бою.

Доповнення

Міністр оборони Японії Мінору Кіхара заявив, що спільна розробка винищувача є "незамінною для забезпечення переваги в повітрі та забезпечення ефективного стримування".

Міжнародна урядова організація буде керувати спільним підприємством приватного сектору, до якого входять японська Mitsubishi Heavy, британська BAE Systems PLC та італійська Leonardo, щоб наглядати за розробкою літака. 

Її очолить японський чиновник, а спільним підприємством керуватиме представник Італії. Працівників на вищих посадах планують змінювати кожні кілька років.

Нагадаємо

Американський бомбардувальник B-21 Raider у формі літаючого крила здійснив свій перший політ. 

Очікується, що ці літаки коштуватимуть приблизно 550 мільйонів доларів кожен або близько 750 мільйонів доларів США з поправкою на інфляцію. Однак ВПС залишили інформацію про ціни засекреченою, що ускладнює перевірку запропонованої вартості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрити небо: Military Media Center розповів про можливості F-16

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі