yak-vlitku-unyknuty-znevodnennia-orhanizmu-u-moz-daly-porady

Як влітку уникнути зневоднення організму: у МОЗ дали поради

 • 21079 переглядiв

Влітку зростає ризик зневоднення організму через кишкові інфекції, тому українцям варто випивати щонайменше літр чистої води щодня, зменшити споживання солодкої та жирної їжі, а також дотримуватися порад лікарів, щоб уникнути важких ускладнень, таких як ниркова недостатність.

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як влітку уникнути зневоднення організму, а також порадили, якої їжі варто споживати менше, передає УНН.

Деталі

У МОЗ зауважили, що влітку підвищується ризик зараження кишковими інфекціями. Вони можуть викликати блювання і діарею. Через це захворіла людина втрачає багато рідини, це називається зневодненням (дегідратація). 

"Внаслідок зневоднення організму серце змушене працювати інтенсивніше, а судини мозку звужуються. Це впливає на пам’ять та координацію рухів, самопочуття. Можуть початися судоми та перебої у роботі серця. Сильна дегідратація може призвести до розвитку ниркової недостатності та необхідності лікування у медзакладі, зокрема й у відділеннях інтенсивної терапії", - додали у відомстві.

Завтра в Україні очікується до +42 градусів: синоптик розповіла, коли спаде спека 11.07.24, 14:52

Крім того, українцям роз'яснили, що робити, щоб уникнути зневоднення організму.

"... важливо пити негазовану чисту воду (від літра на день). Зменшити кількість солодкої та смаженої жирної їжі.

Людям, які мають хронічні захворювання чи постійно приймають ліки, слід дотримуватись рекомендацій медиків. А в разі погіршення самопочуття — негайно звернутися до сімейного лікаря чи найближчого медзакладу", - резюмували у відомстві.

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі