ya-ne-viriu-shcho-v-naiblyzhchomu-maibutnomu-bude-velykyi-obmin-lubinets

Я не вірю, що в найближчому майбутньому буде великий обмін – Лубінець

 • 56356 переглядiв

Україна не очікує масштабного обміну полоненими найближчим часом через значну різницю в кількості утримуваних громадян: українців у Росії утримується набагато більше, ніж росіян в Україні.

Україна не очікує масштабного обміну полоненими найближчим часом через значну різницю в кількості затриманих громадян. Про це заявив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час пресконференції, передає журналіст УНН.

Щодо великого обміну. Чи вірю я в те, що в найближчому майбутньому буде великий обмін – ні. Бо є різниця в цифрах. Так, вона дійсно є. На території рф набагато більше затриманих громадян України

- каже Лубінець.

За його словами, такий обмін звісно ж обговорюється з нашими партнерами.

Чи бачу я, що наші партнери підтримують нашу позицію? Так! Чи бачу я готовність рф це зробити? Ні. Вони готові, на мій погляд, проводити обмінні процеси, вони готові розмовляти про всі категорії громадян України, але я не бачу готовності проводити швидких, великих обмінів

- сказав він.

Він розповів, що нещодавно українській стороні вдалось повернути з полону двох українців, які потрапили в полон, ще до повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо

Відомо про більше ніж 400 жінок, які залишаються в російському полоні у статусі військовополонених. Наразі Україна працює над організацією обміну, в рамках якого повернуться українці жінки.

Популярні

Новини по темі

Херсон знову зазнав атаки ворога: поранено чоловіка

 • 22507 переглядiв

Вступ-2024: закінчується реєстрація на іспити на бакалаврат

 • 12589 переглядiв