wsj-si-tszinpin-u-ssha-ne-zrobiv-zhodnoyi-sprobi-povernuti-amerikanskiy-biznes-ta-investoriv

WSJ: Сі Цзіньпін у США не зробив жодної спроби повернути американський бізнес та інвесторів

 • 36048 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. Китайський лідер Сі Цзіньпін під час вечері в середу з керівниками американських корпорацій зробив спробу заручитися їхньою допомогою для пом'якшення напруженості США-Китай, але обійшовся без будь-якої згадки про торгівлю та інвестиції та не відповів на занепокоєння щодо бізнес-середовища в Китаї. Про це пише The Wall Street Journal, передає УНН.

Деталі

"Іноземний капітал тікає з Китаю. Тим не менш, під час своєї першої поїздки до США за шість років китайський лідер Сі Цзіньпін не зробив жодної спроби повернути американський бізнес та інвесторів", - ідеться у матеріалі WSJ.

Як повідомляється, лідер КНР Сі Цзіньпін під час своєї першої поїздки до США спробував заручитися допомогою американських корпорацій у "послабленні двосторонньої напруженості, наголошуючи на тому, що обидві нації мають можливість працювати разом", що входило до тем його зустрічі з президентом США Джо Байденом.

Але під час виступу Сі на спільній вечері американські бізнес-лідери були дещо розчаровані, оскільки лідер КНР не зробив згадки про торгівлю, інвестиції, та ситуацію компаній, які страждають від погіршення інвестиційного клімату в Китаї.

"У своїй промові Сі Цзіньпін назвав себе лідером народу та наголосив на важливості зміцнення двосторонніх зв’язків шляхом обміну між людьми, але не наголосив на торгівлі чи інвестиціях", - пише видання.

Цитата

"Китай переслідує високоякісний розвиток, а Сполучені Штати відроджують свою економіку (…) Є багато можливостей для нашої співпраці", - заявив голова КНР, звертаючись до представників великого бізнесу під час вечері у середу ввечері.

Тим не менш, повідомлення Сі про співпрацю прозвучало глухо для деяких в аудиторії в той час, коли ризики для компаній, які працюють у Китаї, значно зросли, пише Wall Street Journal.

"Я також був розчарований тим, що Сі не скористався нагодою, щоб відповісти на занепокоєння американського ділового співтовариства щодо середовища для діяльності в Китаї, чи щоб поділитися своїми думками щодо того, як може розвиватися його внутрішня економічна політика в найближчі квартали", - розповів виданню Енді Ротман, інвестиційний стратег Matthews Asia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін - американським компаніям: Китай готовий бути "партнером та другом"

Доповнення

Через день після зустрічі з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, президент Байден заявив під час виступу на саміті генеральних директорів АТЕС, що США «зменшують ризики та диверсифікують» свої економічні відносини з Китаєм, але «не роз'єднують».

На вечері в Hyatt Regency в центрі Сан-Франциско були присутні головні виконавчі директори, в тому числі Тім Кук з Apple і Ларрі Фінк з BlackRock, а також керівники та топ-менеджери великих американських компаній, які всі інвестують у Китай. Генеральний директор Tesla Ілон Маск і генеральний директор Salesforce Марк Беніофф привітали Сі під час прийому перед обідом, але не залишилися на вечерю.

Керівники бізнесу вітали Сі стоячи оваціями, коли китайський лідер вийшов на сцену, а також аплодували, коли лідер КНР вказав на можливість відправки Китаєм нових панд до США як посланців дружби.

Але повідомлення Сі про співпрацю з’явилося на тлі того, що ризики для компаній, які працюють у Китаї, значно зросли, натомість Сі, за словами високопоставленого американського бізнесмена «не запропонував жодних натяків на поступки для бізнесу чи навіть зацікавленість у додаткових інвестиціях у китайську економіку».

Ця промова «була пропагандою в її найкращому вигляді», додав він в коментарі Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Японія погодилися продовжувати жорсткі санкції проти рф

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вночі ворог гатив про житлових кварталах Херсонщини: є загибла

     • 13964 переглядiв

    Один "шахед" вночі збили на Миколаївщині

     • 11887 переглядiв