vymohy-na-shliakhu-do-yes-komitet-rekomenduvav-ukhvalyty-dva-zakonoproekty-pro-nabu-i-nazk

Вимоги на шляху до ЄС: комітет рекомендував ухвалити два законопроекти про НАБУ і НАЗК

 • 31339 переглядiв

Комітет з питань антикорупційної політики підтримав два важливі для європейської інтеграції урядові антикорупційні законопроекти, спрямовані на розширення штату НАБУ та внесення змін до повноважень НАЗК у сфері перевірки активів

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити два урядові законопроекти щодо антикорупційної політики, що є євроінтеграційними вимогами, повідомив у середу представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, пише УНН.

Деталі

Ідеться про законопроекти щодо НАБУ (№10203-1) та щодо НАЗК (№10262).

Першим законопроектом пропонується поетапно збільшити граничну чисельність штату НАБУ з 700 до 1000 осіб, передбачивши, зокрема, збільшення кількості осіб начальницького складу з 500 до 750 осіб.

Другим законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо приведення у відповідність до висновків Єврокомісії у частині скасування обмежень повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби.

Нагадаємо

21 листопада Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект про збільшення штату Національного антикорупційного бюро України до 1 000 осіб. Такий крок рекомендували у своїх звітах Єврокомісія та США.

Верховна Рада у той же день ухвалила у першому читанні законопроект про можливість НАЗК перевіряти майно, набуте до проходження державної служби. Це також одна з важливих умов для євроінтеграції.

Популярні

Новини по темі

Відкриття головної ялинки країни заплановано сьогодні

 • 56765 переглядiв