vykorystannia-arma-avto-z-nomeramy-prykryttia-ye-pidstavoiu-dlia-vnutrishnoho-rozsliduvannia-nardep

Використання АРМА авто з номерами прикриття є підставою для внутрішнього розслідування – нардеп

 • 63982 переглядiв

Нардеп Юрчишин заявив, що використання АРМА автомобіля з номерами прикриття є підставою для внутрішнього розслідування. АРМА заперечує факт використання таких номерів, попри наявні докази.

Використання співробітниками АРМА автомобіля з номерами прикриття і заперечення цього факту є підставою для як мінімум внутрішнього розслідування. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив народний депутат, експерт у галузі боротьби з корупцією Ярослав Юрчишин.

Контекст

Раніше стало відомо, що працівники АРМА приїжджали на огляд активів ТРЦ "Гулівер" на BMW Х5 сірого кольору з номерним знаком КА1614РТ. Як виявилося, такий номер не зареєстровано в базах МВС, що вказує на те, що представники АРМА використовували номери прикриття. У відповідь на запит УНН в АРМА заявили, що такого ніколи не було. Однак, відео, яке є в розпорядженні УНН підтверджує, що працівники АРМА приїхали в столичний ТРЦ саме на вказаному вище автомобілі і саме з такими номерами.

Юрчишин зазначив, що співробітники АРМА не мають права використовувати автомобілі з номерами прикриття. Тому, єдиний випадок, коли вони могли їздити на таких авто, це під час слідчих дій з представниками правоохоронних органів.

Чи було це власне самовільне порушення закону працівниками АРМА, чи це була участь АРМА в процесуальних діях іншого правоохоронного органу, який, можливо,  теж має підстави відвідувати це підприємство. Тому це питання треба точно з’ясувати. Чому АРМА обманює? Якщо це відбувалося в результаті певних слідчих дій – це може бути таємниця слідства і АРМА зобов’язана не давати цю інформацію, щоб не нашкодити слідству. Але це все точно має стати підставою внутрішнього розслідування, і не коректна відповідь – тобто заперечення факту – це неправильна поведінка в цьому випадку

- вказує нардеп.

За його словами, в АРМА мали чітко повідомити, що використання номерів прикриття здійснювалося у рамках певних слідчих дій.

"Те, що АРМА заперечує наявні факти – це дає підстави власне сподіватися, що буде внутрішнє розслідування, щонайменше буде виправлена комунікація в цьому напрямку, а якщо справді були зловживання, то і будуть дисциплінарні стягнення", - наголосив Юрчишин.

Нагадаємо

Очільниця АРМА Олена Дума повідомляла про те, що співробітники агентства ретельно оглядали БФК "Гулівер". Однак, на відео, яке вона опублікувала у себе в тг-каналі видно, як група чоловіків прогулюються з одного офісу в інший і милуються краєвидом з вікна столичного комплексу.

Лілія Подоляк

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі

    В Івано-Франківську повідомили про звуки вибухів

     • 25655 переглядiв

    На Миколаївщині вночі збили 10 "шахедів"

     • 25423 переглядiв