vsesvitnii-den-vtorynnoi-pererobky-den-nezruchnykh-momentiv-shcho-shche-mozhna-vidznachyty-18-bereznia

Всесвітній день вторинної переробки, День незручних моментів. Що ще можна відзначити 18 березня

 • 27857 переглядiв

Сьогодні, 18 березня, у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Дня вторинної переробки. Природні ресурси нашої планети поступово зменшуються, а тому питання вторинної переробки різноманітних відходів з кожним роком стає все більш важливішим.

Сьогодні, 18 березня, у багатьох країнах світу відбуваються різноманітні заходи з нагоди Дня вторинної переробки, пише УНН.

Природні ресурси нашої планети поступово зменшуються, а тому питання вторинної переробки різноманітних відходів з кожним роком стає все більш важливішим.

Вважається, що перше підприємство з вторинної переробки у 1690 році в Америці організував Вільям Ріттенхаузен – це була фабрика, на якій вироблявся папір з бавовняних та лляних ганчірок.

У 1813 році у Великій Британії Бенджамін Лоу було організував виробництво вовняної пряжі зі старих вовняних речей..

В Нью-Йорку в 1897 році було створено перше підприємство з утилізації. Це дозволило сортувати сміття на різні категорії, щоб такі матеріали, як метал, тканину чи папір можна було використати повторно. З 1886 року в США почалося масове виробництво алюмінієвих консервних банок – це швидко призвело до появи заводів з їхньої переробки. Перший такий завод відкрився в Чикаго в 1904 році.

У 1983 році у Канаді вперше запровадили нову систему збору та переробки побутових відходів - Blue box (Синій ящик). Принцип полягає в тому, що в один сміттєвий бак люди складають паперові відходи, скло, метал, алюміній та більшу частину пластику. Ця система досі з успіхом використовується  в багатьох країнах.

В Швейцарії в 1991 році вперше зайнялися переробкою електроніки.

За оцінками економістів, щорічний внесок індустрії вторинної переробки в світовий ВВП на найближчі 10 років прогнозується в розмірі 400 мільярдів доларів.

Також сьогодні можна долучитися до Дня незручних моментів, який був започаткований у США і став популярним у багатьох країнах світу.

Згідно одного з опитувань, топ-5 найбільш незручних моментів виглядає так: коли до вас підійшли під час інтимного акту - 41%, пукання в громадському місці - 19%, двері туалету в поїзді відчиняються, коли ви перебуваєте в туалеті - 16%, спотикання або падіння в громадському місці - 14%, комплімент жінці з приводу її вагітності, тільки щоб дізнатися, що вона не вагітна - 13%.

Мета сьогоднішньої події – показати людям, що не варто боятися незручних моментів, не переживати, якщо ви опинилися у незручній ситуації. Сприймати це легко та з гумором.

За церковним календарем сьогодні День пам’яті преподобного Кирила, архієпископа Єрусалимського, який жив у ІV столітті.

Після досягнення повноліття Кирило прийняв чернечий постриг. Був проповідником, богословом. Коли Кирило став архієпископом, то розпочав рішучу боротьбу проти аріанської єресі. За це його тричі позбавляли посади та відправляли у заслання.

Іменини 18 березня святкують Кирило, Данило, Дмитро, Наталія.

Захар Подкидишев

УНН Lite

    Популярні

    Новини по темі

    Армія оборони Ізраїлю завдала удару по лікарні Аль-Шифа в Газі

     • 67432 переглядiв

    Ціни на нафту зростають після атак на російські НПЗ

     • 120392 переглядiв