vse-cherez-maininh-kryptovaliut-putin-znaishov-vynnykh-u-masshtabnomu-znestrumlenni-u-rf

Все через майнінг криптовалют: путін знайшов "винних" у масштабному знеструмленні у рф

 • 12988 переглядiв

За словами російського диктатора володимира путіна, неконтрольоване зростання майнінгу криптовалют загрожує енергетичній стабільності та потенційній нестачі електроенергії в окремих регіонах росії.

Майнінг криптовалют загрожує енергетичній стабільності для низки регіонів рф. Про це заявив російський диктатор володимир путін на нараді з економічних питань, передає УНН із посиланням на Astra.

"Неконтрольоване зростання споживання електроенергії для видобутку криптовалюту може призвести до дефіциту потужності в окремих регіонах. І це вже зазначається в Іркутській області, Бурятії, Забайкальському краї", - заявив путін.

За його словами, якщо не ухвалити рішення на рівні федерального закону, то може статися дефіцит електроенергії в країні. Майнінг займає 1,5% енергоспоживання.

Додамо

Свою заяву путін зробив після масового відключення електроенергії на півдні росії, яке сталося через вчорашню зупинку енергоблоку Ростовської АЕС. Сумарно в Дагестані, Кабардино-Балкарії, Ставропольському краї, Ростовському краї, анексованому Криму та окупованій частині Запоріжжя вчора без світла залишилися як мінімум 2,5 мільйонів осіб. Втім, сьогодні світло на більшій території півдня повернули — крім Краснодара, де через спеку до 19 липня ввели графіки відключення електрики.

А в Бурятії — про яку у своїй промові про майнерів згадав путін — учора через аварію на Гусиноозерській ДРЕС без світла залишилося понад 115 тисяч людей.

Антоніна Туманова

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

ВМС України знищили 28 російських кораблів - Плетенчук

 • 27512 переглядiв

У Польщі збудували базу для американських військових

 • 13509 переглядiв