vrp-zvilnyla-suddiu-verkhovnoho-sudu-kniazieva

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 28691 переглядiв

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва. Рішення ухвалено 6 серпня 2024 року на підставі вчинення істотного дисциплінарного проступку.

Вища рада правосуддя звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволода Князєва. Рішення ухвалено 6 серпня 2024 року за вчинення істотного дисциплінарного проступку, повідомили у пресслужбі ВРП у вівторок, пише УНН

Деталі

"6 серпня 2024 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Князєва Всеволода Сергійовича на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України", - повідомили у ВРП у Telegram.

Зазначається, що ВРП звільнила суддю Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду "за вчинення істотного дисциплінарного проступку".

Доповнення

Ексголова Верховного Суду Всеволод Князєв фігурант справи про хабар. За даними НАБУ, кошти надавались власником групи "Фінанси і кредит" за ухвалення рішення на його користь. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року бізнесмен, як вказали в НАБУ, вступив у змову з адвокатом, який мав зв’язки з тодішнім головою Верховного Суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – голові та суддям Верховного Суду, решта – як "оплата" посередницьких послуг), повідомили у НАБУ.

15 травня 2023 року під час отримання другого траншу у сумі 450 тис. дол. тодішнього голову Верховного Суду й адвоката було викрито "на гарячому". Наступного дня їм повідомили про підозру. Наразі справу передали до суду.

Популярні

Новини по темі

ВРП звільнила суддю Верховного Суду Князєва

 • 28691 переглядiв

Уряд звільнив заступника глави МОЗ Ємця

 • 25200 переглядiв

У курській області рф поскаржилися на спроби "прориву"

 • 25150 переглядiв