vpershe-za-15-misiatsiv-blue-origin-dzheffa-bezosa-uspishno-zapustyla-raketu-new-shepard

Вперше за 15 місяців: Blue Origin Джеффа Безоса успішно запустила ракету New Shepard

 • 27521 переглядiв

Blue Origin успішно здійснила свій 24-й запуск космічної ракети, доставивши 33 корисні вантажі для різних організацій без туристів на борту, що стало першим успішним польотом після аварії, що сталася у вересні 2022 року.

Вчора, космічна компанія Blue Origin, створена мільярдером Джеффом Безосом успішно запустила суборбітальний корабель New Shepard. Про це з посиланням на пресслужбу компанії передає УНН.

Деталі 

Blue Origin успішно завершила 24-й політ New Shepard і 13-ту місію з корисним навантаженням зі стартового майданчика №1 у Західному Техасі

- йдеться у публічному звіті компанії.

Американська компанія буде платити 150 тисяч доларів за те, що насмітила в космосі04.10.23, 00:17 • [views_677640]

Зазначається, що під час польоту було доставлено 33 корисних вантажі від NASA, академічних кіл, дослідницьких інститутів та комерційних компаній, в результаті чого кількість корисних вантажів, доставлених на New Shepard, зросла до більш

Ракету запустили об 11:41 за часом Східного узбережжя США (18:41 за Києвом) зі стартового майданчика Corn Ranch біля міста Ван-Горн на заході штату Техас.

Туристів на борту космічного корабля не було. Запуск ракети був запланований на 18 грудня, але його перенесли на добу через проблеми з наземною системою.

Доповнення

Це перший політ New Shepard після аварії у вересні 2022-го. Тоді в роботі ракети-носія виникла технічна проблема, через що сталося передчасне відстикування вантажної капсули.

Восени Федеральне авіаційне управління США (FFA) завершило розслідування інциденту і наказало компанії внести понад 20 доопрацювань у конструкцію корабля. У заяві відомства йшлося про те, що безпосередньою причиною аварії стало "структурне руйнування сопла двигуна, спричинене вищою, ніж очікувалося, робочою температурою".

Нагадаємо

Раніше, у травні,  Blue Origin уклала з NASA контракт вартістю 3,4 млрд дол на розробку посадкового модуля для місії Artemis на Місяць.  Контракт передбачає, що Blue Origin розробить посадковий модуль, який доставить астронавтів на поверхню Місяця, а також проведе випробування.

2 супутники Project Kuiper компанії Amazon вирушили в космос07.10.23, 01:20 • [views_675645]

Популярні

Новини по темі

СБУ проводить обшуки в Ужгородській міськраді - джерела

 • 23073 переглядiв

У центрі петербурга обрушилася багатоповерхівка

 • 24605 переглядiв