voroh-za-dobu-dvichi-obstriliav-tes-u-skhidnomu-rehioni-ye-znestrumlennia-cherez-nehodu-ale-elektryky-vystachaie-ukrenerho

Ворог за добу двічі обстріляв ТЕС у східному регіоні, є знеструмлення через негоду, але електрики вистачає - Укренерго

 • 39098 переглядiв

Теплова електростанція на сході України зазнала двох ударів, що призвело до пошкодження обладнання, але вироблена електроенергія наразі задовольняє попит споживачів, незважаючи на підвищене навантаження на енергосистему в зимовий період. Негода залишила без світла 81 населений пункт у Донецькій та Харківській областях.

Ворог за добу двічі обстріляв ТЕС у східному регіоні, є пошкодження. Через негоду більше доби знеструмлено 77 населених пунктів в 2 областях. Водночас учора був найнижчий максимум споживання в робочий день з початку грудня, і електроенергії, власного виробництва вистачає для енергопостачання всіх споживачів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго" у четвер, пише УНН.

Споживання та генерація

"У східному регіоні за добу двічі була обстріляна теплова електростанція. Є пошкодження обладнання", - повідомили в Укренерго.

При цьому завдяки сонячній погоді, як повідомляється, учора збільшили обсяг виробництва сонячні електростанції.

Так, 20 грудня був найтепліший день з початку грудня. Середньодобова температура була 4,9°C. Максимальний добовий рівень споживання 20 грудня був ввечері, його показник був на 0,9% нижче, ніж 19 грудня. Це був найнижчий максимум споживання в робочий день з початку грудня.

"Наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів", - вказали у НЕК.

"Попри відчутне потепління загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але все ж створює додаткове навантаження на енергосистему. Тому все ще дуже важливо зараз споживати електроенергію ощадливо", - зазначили в Укренерго.

Експорт/імпорт

Експорт сьогодні відсутній. Імпорт електроенергії здійснюється впродовж майже всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови, повідомили у НЕК.

Знеструмлення

У південному регіоні сьогодні вранці дією захисту відключались дві високовольтні повітряні лінії. На одній відключень споживачів не було, на іншій енергоживлення споживачів відновлено через 1 годину. Лінії повернуті в роботу, причини спрацювання систем захисту з’ясовуються.

На ранок 21 грудня знеструмлено через негоду 81 населений пункт в Донецькій та Харківській областях, з них 77 населених пунктів більше доби.

Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Сумській області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 467 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Харківській, Херсонській областях. 

Популярні

Новини по темі