voroh-pochav-aktyvnishe-zastosovuvaty-rozviduvalni-ta-boiovi-drony-na-kharkivshchyni-dpsu

Ворог почав активніше застосовувати розвідувальні та бойові дрони на Харківщині – ДПСУ

 • 19224 переглядiв

росія активізувала використання розвідувальних та бойових безпілотників у Харківській області: за останні дні прикордонники збили чотири БПЛА, країна-агресор намагається вести повітряну розвідку та запускає різноманітні оперативно-тактичні безпілотники, деякі з яких обладнані трекерами іноземного виробництва для відстеження їхнього місцезнаходження.

росія почала активніше застосовувати розвідувальні та бойові дрони у Харківській області. За останні декілька днів прикордонники знищили чотири БПЛА. Про це повідомляє Держприкордонслужба, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що  країна-агресор намагається проводити повітряну розвідку й активно пускати в дію БПЛА оперативно-тактичного рівня різних модифікацій.

"Днями на Харківському напрямку під час виконання бойових завдань, прикордонники виявили безпілотний літальний апарат, який перетнув державний кордон та летів вглиб території України розвідувальний безпілотник було збито та перетворено на сміття.

Також на передодні прикордонники приземлили два дрони камікадзе та маленького нишпорку коптерного типу, які останнім часом все частіше намагаються завдавати удари по позиціях прикордонників та Сил оборони України", - повідомили в ДПСУ.

Додатково

Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз раніше встановили, що росіяни почали оснащувати свої розвідувальні безпілотники "Орлан-10" трекерами іноземного виробництва, які призначені для відстежування місцезнаходження об'єктів.

"У російських розвідувальних безпілотних літальних апаратах типу "Орлан-10" експертами КНДІСЕ виявлено трекери для відстежування місцезнаходження об'єктів. Такі елементи мають всі нещодавні зразки БПЛА, які передавалися на дослідження. Це свідчить про те, що ворог використовує дрони не лише для загального збору інформації, а й для систематичного відслідковування точок збиття чи приземлення "ворожих пташок".

Трекери забезпечені основним та автономним джерелами живлення, тому навіть після виведення з ладу основних систем, до втрати зв’язку, координати можуть бути відправлені", - розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Підкреслив, що трекери потрапили до рф як товари подвійного призначення, країна-виробник уже встановлена.

"Як і більшість складових бази електронних компонентів у російській зброї, трекери є товарами подвійного використання та можуть застосовуватися у цивільних і воєнних цілях. Їх компоненти, чипи та мікроплати, мають не російське виробництво. Інформація про виробників та країни-походження наразі встановлена та передана органам досудового розслідування", - додав Рувін.

Популярні

Новини по темі