ukenru
vooz-zaklikaye-vidmovitisya-vid-busternikh-scheplen-do-kintsya-veresnya

ВООЗ закликає відмовитися від бустерних щеплень до кінця вересня

 • 65296 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я закликала утриматися від бустерних доз вакцин проти коронавырусу до кінця вересня цього року. Про це заявив глава ВООЗ Тедрос Гебреісус під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"ВООЗ закликає до мораторію на бустерні щеплення, принаймні до кінця вересня цього року", - заявив Гебреісус.

Деталі

Причиною таких дій є нестача препаратів в країнах з низьким рівнем вакцинації.

ВООЗ повідомляє, що співвідношення вакцин до населення в бідних країнах становить 1,5 препаратів на 100 осіб. Відзначається також, що до кінця вересня кожна країна світу має щепити щонайменше 10% свого населення.

Додамо

У ВООЗ заявили, що кількість нових випадків інфікування за останні сім днів на 3% перевищило показники попереднього тижня, а смертність скоротилася на 8%.

В організації також заявляли, що інтенсивне поширення коронавірусу в країнах без вакцин збільшує ймовірність появи нових більш небезпечних варіантів вірусу, що може привести до зниження ефективності вже існуючих препаратів.

Раніше

Головний інфекціоніст України, заслужений лікар Ольга Голубовська в інтерв'ю УНН розповіла, що не згодна, що потрібно вакцинувати людей, які перехворіли менше ніж півроку тому, чи навіть 9 місяців. У багатьох країнах Європи, в Канаді не вакцинують. А також додала, що не довіряє, наприклад, нашій національній технічній групі по вакцинації.

Українські Національні Новини

Здоров'я