volodymyr-zelenskyi-peremih-u-nominatsii-mriinyky-za-versiieiu-politico

Володимир Зеленський переміг у номінації "Мрійники" за версією Politico

 • 27529 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський переміг у категорії "Мрійники" за версією Politico, а російський опозиціонер Олексій Навальний посів друге місце. Зеленського похвалили за те, що він надихнув українців на опір і наблизив країну до членства в ЄС і НАТО.

Президент України Володимир Зеленський був визнаний переможцем у номінації "Мрійники" за версією видання Politico. Друге місце у цій категорії посів російський опозиціонер Олексій Навальний. Про це повідомляється на вебсайті видання, передає УНН.

Вінстон Черчілль, Мартін Лютер Кінг молодший, Нельсон Мандела - з часом з'являються лідери, які своїми словами змінюють хід історії, не використовуючи силу своєї армії або економіки. Володимир Зеленський - один з таких лідерів

зазначено у статті.

Видання відзначає, що Зеленський надихав українців продовжувати протистояти спробі повномасштабного вторгнення Росії.

Ці зусилля принесли свої плоди: західні союзники надали фінансову допомогу та дедалі більшу кількість складної зброї — від танків до винищувачів — зухвало рішучим силам України. Керівництво Зеленського було настільки ефективним, що він зумів проштовхнути речі, які донедавна були немислимими, висунувши Україну в першу чергу на членство в ЄС — і ближче, ніж хтось вважав можливим, до військового альянсу НАТО

пише Politico.

Доповнення

У категорії "Руйнівники" перемогла голова російського Центробанку Ельвіра Набіулліна.

У номінації "Діячі" перше місце посіла прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні.

Загалом у рейтингу представлено 27 людей у трьох категоріях: "Діячі", "Руйнівники" та "Мрійники" по дев'ять кандидатів у кожній.

У категорії "Мрійники", окрім Зеленського і Навального, опинилася президентка Європарламенту Роберта Мецола та президент Чехії Петр Павел.

У категорії "Руйнівників" були — Карлес Пучдемон (іспанський політик, який виступає за відділення Каталонії), угорський прем'єр Віктор Орбан та міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, що він би нічого не змінював, якби міг повернутись на рік назад

Популярні

Новини по темі

Іспанія підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

 • 26160 переглядiв

На Хмельниччині вибухи - працює ППО

 • 37508 переглядiв