ukenru
vnaslidok-schodennikh-bombarduvan-v-ukrayini-zruynovano-17-sadochkiv-i-74-inshikh-zakladiv-osviti-op

Внаслідок щоденних бомбардувань в Україні зруйновано 17 садочків та 74 інших закладів освіти – ОП

 • 83814 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. За два місяці повномасштабного вторгнення рф внаслідок щоденних бомбардувань російських окупантів цивільної інфраструктури України зруйновано 17 закладів дошкільної освіти на всій території країни. Про це під час брифінгу повідомив заступник керівника Офісу президента Олексій Дніпров, пише УНН.

Цитата

“За більше ніж 2 місяці повномасштабного російського вторгнення, внаслідок щоденних бомбардувань та обстрілів пошкоджено більше, 1,5 тисяч закладів освіти. 102 з них повністю зруйновано. Зокрема, пошкоджено 518 закладів дошкільної освіти. З них повністю зруйновано 17. 707 закладів загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої освіти. При цьому, більше 74 зруйновано повністю”, – наголосив Дніпров.

Деталі

Він додав, що за оперативною інформацією, станом на 25 квітня зруйновано 6 закладів професійної технічної освіти, 79 пошкоджено.

Водночас у 2 581 закладах дошкільної освіти запроваджено різні форми дистанційної роботи з батьками та дітьми. А 345 закладів на сьогодні вже приймають дітей.

12 432 заклади загально середньої освіти працюють у дистанційному форматі. 133 заклади загально середньої освіти із застосуванням змішаної форми освіти. 24 заклади розпочали очне навчання.

У 319 закладах тривають канікули. У 612 закладах в регіонах, де безпекова ситуація залишається напруженою, освітній процес призупинено. 1076 закладах освіти знаходяться на тимчасово окупованій території.

Станом на 25 квітня навчання розпочали 3 676 958 учнів. 86 965 внутрішньо-переміщених дітей долучилися до навчання у закладах загальної середньої освіти за місцем свого тимчасового перебування. Більшість з них на Львівщині.

За кордон виїхали 623 642 учні та 23 447 педагогічних працівників закладів загально середньої освіти.

Повністю поновлено освітній процес у дистанційному форматі в закладах професійно технічної освіти у 18 областях України. Частково поновлено освітній процес у закладах професіональної технічної освіти у 7 областях.

Додамо

27 березня у Києві повідомили про відновлення навчального процесу.

Як зазначили, мета дистанційного навчання під час війни – не лише засвоєння нових знань, а й психологічна підтримка, спілкування. Навчання має стати допомогою дитині, а не черговим стресом та хвилюваннями – без негативних оцінок та домашніх завдань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП