vnaslidok-rosiiskoho-obstrilu-poblyzu-enerhodara-poraneno-8-pratsivnykiv-zaes

Внаслідок російського обстрілу поблизу Енергодара поранено 8 працівників ЗАЕС

 • 23239 переглядiв

У середу, 3 липня, восьмеро працівників Запорізької атомної електростанції зазнали поранень внаслідок ударів дронів поблизу станції. Про це заявили у Міжнародне агентство атомної енергії (МАГАТЕ), передає УНН.

Деталі 

ЗАЕС повідомила МАГАТЕ, що вісім працівників, які зазнали поранень в ході вчорашнього удару дронами, були членами персоналу ЗАЕС

- йдеться в дописі МАГАТЕ.

За даними агентства, три безпілотники, 3 липня, влучили в одну з електропідстанцій поблизу міста Енергодар, який є супутником ЗАЕС.

Постраждали вісім працівників, одному з яких знадобилася медична допомога, повідомили на ЗАЕС. Експертів МАГАТЕ повідомили, що ймовірний удар також спричинив витік масла принаймні з одного з двох трансформаторів підстанції, пошкодив верхню частину одного з них, а також лінію з’єднання

- резюмували в агентстві. 

Доповнення

В МАГАТЕ додають, що постраждала підстанція "Радуга" наразі не працює, але Енергодар і прилегла промислова зона все ще мають електроенергію.

Також експерти МАГАТЕ, які працюють на станції, повідомляли, що бачили дим і чули вибухи з боку розподільчої станції 750 кіловат. Вони дізналися, що дрони поцілили в ліс поблизу, спричинивши пожежу.

Нагадаємо

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що окупаційні війська рф використовують дрони-камікадзе над ядерними реакторами ЗАЕС.

російські військові вивозять обладнання з окупованої ЗАЕС - Центр нацспротиву26.06.24, 15:07

Популярні

Новини по темі