vms-maizhe-zavershylo-formuvannia-korpusu-morskoi-pikhoty

ВМС майже завершило формування Корпусу морської піхоти

 • 38593 переглядiв

Завершується формування нового Корпусу морської піхоти України. До її складу увійдуть існуючи бригади морської піхоти і артилерії, а також будуть створені нові підрозділи.

На завершальному етапі знаходиться формування Корпусу морської піхоти, про створення якого в Україні оголосили цьогоріч у травні. Про це повідомило Командування морської піхоти ВМС ЗСУ, передає УНН.

Деталі

До складу Корпусу увійдуть наявні окремі бригади морської піхоти та окремі артилерійські бригади, а також інші бойові підрозділи та підрозділи забезпечення. Також планується створити ще декількох бойових бригад та батальйонів морської піхоти.

Виходячи із затвердженої структури, з’єднання буде призначено для виконання тактичних, оперативно-тактичних завдань у складі оперативного угруповання або самостійно.

Корпус з відповідним комплектом сил буде спроможний самостійно сформувати оперативно-тактичне угруповання військ для ведення операцій на приморському напрямку.

Майже 1000 українських морських піхотинців пройшли десантну підготовку у Британії і повертаються додому18.09.23, 01:19 • [views_230955]

Серед основних завдань Корпусу – планування, застосування та забезпечення підпорядкованих військ, а саме оперативне планування застосування наземного компонента міжвидового угруповання при проведенні операції.

Також Корпус проводитиме наступальні (штурмові, десантні) дії в акваторіях річок та водосховищ у взаємодії з підрозділами ВМС, а також оборону важливих берегових об’єктів та ділянок узбережжя тощо.

Командування морської піхоти теж зазнає трансформації. Цей орган управління увійде до складу командування ВМС ЗС України як структурний підрозділ. На нього будуть покладені функції визначення вимог до спроможностей підпорядкованих сил, визначення потреби в ресурсах, необхідних для належного виконання завдань.

Також Командування морської піхоти здійснюватиме стратегічне планування застосування та розвитку військових частин морської піхоти, їх технічного оснащення, підготовки та всебічного забезпечення тощо.

Нагадаємо

Про створення Корпусу морської піхоти у ВМС ЗСУ 23 травня 2023 року оголосив президент України Володимир Зеленський, пояснивши, що це збільшить потенціал використання морської піхоти.

Анастасія Рябоконь

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ВМС майже завершило формування Корпусу морської піхоти

     • 38593 переглядiв

    Україна просить у Австралії списані вертольоти Taipan

     • 121114 переглядiв

    В Литві виступають за посилення контролю над іноземцями

     • 32721 переглядiв

    Густий туман порушив рух транспорту в Нью-Делі

     • 32567 переглядiв