ukenru
virmeniya-povidomila-pro-shist-zagiblikh-viyskovikh-na-kordoni-z-azerbaydzhanom

Вірменія повідомила про шість загиблих військових на кордоні з Азербайджаном

 • 20807 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. Міністерство оборони Республіки Вірменія заявило про шість загиблих вірменських військових під час бойових зіткнень із збройними силами Азербайджану 16 листопада, пише УНН.

Цитата:

"Під час боїв 16 листопада, які розгорнулися в результаті нападу підрозділів ЗС Азербайджану з вірменської сторони станом на даний момент загинули шестеро людей", - йдеться в повідомленні відомства.

Деталі

Повідомляється, що за посередництвом та участю Росії продовжуються роботи з повернення полонених та пошуків безвісти зниклих військових.

19 листопада станом на 10:00 ситуація на вірмено-азербайджанському кордоні, як вказано, стабільна та контролюється збройними силами Вірменії.

Відновлення боїв та нові жертви

Після того, як 16 листопада на кордоні Вірменії та Азербайджану знову почалися бойові дії, сторони звинуватили один одного у провокаціях. У Баку повідомляли про 7 загиблих та 10 поранених. А Міноборони Вірменії заявило про жертви та про те, що “12 вірменських військовослужбовців взято в полон”.

Голова Євроради Шарль Мішель провів телефонні переговори з президентом Азербайджану та прем'єром Вірменії та закликав обидві країни до термінової деескалації та повного припинення вогню на кордоні.

У результаті обидві сторони конфлікту домовилися припинити вогонь. Угоди досягнуто за посередництва Росії, підкреслили в міністерстві оборони в Єревані. Міноборони РФ своєю чергою підтвердило, що бойові дії припинено, ситуація нормалізувалася та перебуває під контролем.

Мирний договір 2020 року

Бойові дії між Вірменією та Азербайджаном відновилися через рік після закінчення 44-денної війни у ​​Нагірному Карабаху. Угода про припинення конфлікту була підписана 10 листопада 2020 року за посередництва Росії. Внаслідок цього значна частина самопроголошеної Нагірно-Карабахської Республіки (НКР) перейшла до Азербайджану.

Українські Національні Новини

Новини Світу