virmeniya-napravila-azerbaydzhanu-proekt-mirnogo-dogovoru

Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору

 • 475366 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Вірменія завершила роботу над черговим етапом договору про встановлення миру і відносин з Азербайджаном і направила азербайджанській стороні пропозиції. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає УНН з посиланням на "Радіо Азатутюн”.

Пашинян повідомив, що документ також передано країнам-співголовам Мінської групи ОБСЄ.

Цитата

«Під пропозиціями слід розуміти проєкт повного документа з нашими пропозиціями. Ми працюємо над проєктом із такою логікою: отримати документ, який ми готові підписати в будь-який час. Зрозуміло, звичайно, що цей документ має бути прийнятний для Азербайджану. Сподіваємося, що певний прогрес, який спостерігається за підсумками трьох раундів переговорів, вдасться розвинути», - заявив очільник вірменського уряду.

Повідомляється, що кілька днів тому міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян заявив у Берліні, що Азербайджан відповів на пропозиції вірменської сторони щодо проєкту мирного договору і зараз над ним працює Єреван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри ЄС погодилися створити цивільну місію у Вірменії

«Вірменія бере активну участь у цих переговорах, і ми маємо намір продовжувати наші активні зусилля з побудови стабільного і міцного миру в нашому регіоні», - сказав Мірзоян.

Сьогодні Пашинян представив бачення Вірменії: документ має містити таку логіку домовленостей, таку ефективну систему стримувань і противаг, яка унеможливлювала б будь-який сценарій порушення міцного і стабільного миру.

«Підписання документа не має призвести до нової війни, але вже на основі цього мирного договору. Це звучить абсурдно, але може бути й такий сценарій. Навпаки, це дійсно має означати міцний мир», - заявив Пашинян, наголосивши на готовності вірменського уряду та його особистій готовності до підписання такого договору якомога швидше.

Доповнення

У січні в МЗС рф заявили, що Вірменія перешкоджає мирним переговорам з Азербайджаном.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору

     • 475366 переглядiв