virmeniia-vchetverte-vidmovylasia-braty-uchast-u-navchanniakh-odkb-zmi

Вірменія вчетверте відмовилася брати участь у навчаннях ОДКБ - ЗМІ

 • 14439 переглядiв

Вірменія не братиме участі у навчаннях ОДКБ 'Кобальт-2024' у Новосибірську 14-16 серпня. Це вже четверта відмова Вірменії від участі в навчаннях ОДКБ, що може свідчити про охолодження відносин з організацією.

Вірменія вже вчетверте відмовилася брати участь у навчаннях Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ), які пройдуть з 14 по 16 серпня російському новосибірську. Про це пише The Moscow Times, передає УНН.

Деталі

"Вірменія пропустить навчання ОДКБ "Кобальт-2024" у новосибірську. В анонсі Росгвардії говориться, що маневри пройдуть під керівництвом служби з 14 по 16 серпня, в них візьмуть участь представники росії, Білорусі, Казахстану, Таджикистану і Киргизстану, які обмінюватимуться передовим досвідом і вдосконалюватимуть навички взаємодії між підрозділами сил спеціального призначення

 - пише видання.

Зазначається, що на навчання буде відпрацьовано сценарій щодо пошуку, виявлення та знищення незаконних збройних формувань; відрепетирують штурм будівель та транспорту із застосуванням авіації та безпілотників, а також звільнення заручників та нейтралізацію бойовиків.

Вірменії у списку учасників немає, а також офіційних коментарів від Єревана поки не надходило.

Нагадаємо

В червні прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, виступаючи в парламенті допустив, що Єреван може вийти з очолюваної рф Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) через невиконання організацією своїх зобов'язань.

У січні минулого року Вірменія заявляла про недоцільність проведення на своїй території навчань ОДКБ.

Популярні

Новини по темі

Війська рф вдарили по селищу на Херсонщині: поранено 2 людей

 • 30263 переглядiв

Іран через Угорщину попередив Ізраїль, що планує атаку - ЗМІ

 • 13806 переглядiв