viiskovi-polshchi-nastupnoi-doby-rozpochnut-navchannia-na-skhidnomu-kordoni-krainy

Військові Польщі наступної доби розпочнуть навчання на східному кордоні країни

 • 20998 переглядiв

1 серпня Польща запускає операції 'SAFE PODLASIE' та 'EASTERN ZORZA' на східному кордоні. Мета - протидія нелегальній міграції з білорусі та посилення ППО у відповідь на агресію росії проти України.

Анонсовано операції під кодовою назвою "SAFE PODLASIE" та "EASTERN ZORZA". Очікується, що вони стануть відповіддю на зростаючі загрози з боку білорусі; також операції мають відношення до ймовірних загроз з боку рф. Пише УНН із посиланням на Wiadomosci.

Деталі

1 серпня Збройні сили Польщі розпочинають дві нові операції, спрямовані на зміцнення національної безпеки на східному кордоні країни. Операції під кодовими назвами "SAFE PODLASIE" та "EASTERN ZORZA" є відповіддю на зростаючі загрози, пов’язані з контрольованим білоруським режимом міграційним тиском та продовженням збройної агресії Росії проти України, що супроводжується повітряними атаками на її західні райони, пише польське видання.

BEZPIECZNE PODLASIE

Солдати польської армії підтримуватимуть дії Прикордонної служби і поліції, здійснюючи протидію нелегальному перетину кордону. Операції є відповіддю на нелегальну міграцію зі сходу, яка є викликом для внутрішньої безпеки країни. Також операція стане продовженням допомоги Прикордонній службі з боку Збройних сил, в якій планується участь до 17 000 солдатів Війська Польського.

Туск обіцяє, що Україна та Польща підпишуть безпекову угоду до саміту НАТО28.06.24, 13:55

В рамках SAFE PODLASIA ядром будуть солдати 18-ї Залізної механізованої дивізії (18-ї ДЗ. Командувачем операції призначено генерал-майора Аркадіуша Шкутніка, командира 18ДЗ.

EASTERN ZORZA

Паралельно з операцією SAFE PODLASIE 1 серпня 2024 року розпочнеться операція EASTERN ZORZA. Метою цієї операції є посилення системи протиповітряної оборони Польщі у відповідь на агресію росії проти України, яка збільшила ризик порушення польського повітряного простору.

Операція реалізовуватиметься шляхом постійного моніторингу повітряного простору, реагування на виявлені порушення, співпраці з союзниками у повітряному і наземному просторі та регулярних тренувань військовослужбовців.

Нагадаємо

УНН передавав, що понад 2200 військовослужбовців з 12 країн-членів і партнерів НАТО приймали участь у навчаннях "Морський щит - 24", в Румунії з 8 до 21 квітня 2024 року.

Популярні

Новини по темі