vidtoku-cholovikiv-z-ukrainy-nemaie-prykordonna-sluzhba

Відтоку чоловіків з України немає - прикордонна служба

 • 28636 переглядiв

Як повідомив Андрій Демченко з Державної прикордонної служби, українські чоловіки останні два тижні частіше перетинають кордон, повертаючись в Україну, і відтоку чоловіків не спостерігається.

Відтоку чоловіків з України немає. За останні два тижні українські чоловіки навпаки більше перетинали кордон, слідуючи в Україну. Про це у п'ятницю повідомив в ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

Демченко, коментуючи інформацію про близько 6 тис. чоловіків, які щодня перетинають кордон, зазначив, що ідеться про рух чоловіків як на виїзд, так й на в’їзд в Україну.

На жаль, склалося хибне враження, що щодня чоловіки перетинають кордон виключно на виїзд, й кожного дня – це нові люди, й назад вони не повертаються. Рух чоловіків, у тому числі, кому дозволено перетинати кордон, відбувається як на виїзд з України, так і, звісно, чоловіки перетинають кордон і на в’їзд в Україну

- сказав Демченко.

За його словами, за останні два тижні українські чоловіки навпаки більше кордон перетинали, слідуючи в Україну, ніж за її межі.

"Якщо проаналізувати останні два тижні, то українські чоловіки у віці від 18 до 60 років навіть навпаки більше кордон перетинали, слідуючи в Україну, ніж за її межі. Щодо виїзду. Потрібно розуміти, що загалом для чоловіків є обмеження щодо виїзду з України, окрім тих, хто підпадає під умови перетину. Якщо говорити про ту кількість (близько 6 тис.), яку зазначав мій колега з Західного регіонального управління, то 50% становлять водії, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів та пасажирів", - зазначив Демченко.

Він повідомив, що по 15-17% - це особи з інвалідністю, також багатодітні батьки. 7% - це визнані непридатними до військової служби та мають відповідні документи. 3% - особи, які перевозять гуманітарні вантажі.

Якщо проаналізувати листопад щодо руху чоловіків на виїзд та в’їзд, то у відсотковому співвідношенні цей рух відбувався 50 на 50. Тобто, відтоку чоловіків з України, якщо аналізувати перетин кордону, немає

- заявив Демченко.

Доповнення

Начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ, полковник Ігор Матвійчук заявив, що близько 6 тис. чоловіків призовного віку щодня виїжджають за кордон. З них за системою "Шлях" як волонтери - 150-200 чоловіків.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Відтоку чоловіків з України немає - прикордонна служба

     • 28636 переглядiв

    До Києва приїхав новий очільник МЗС Польщі Сікорський

     • 30434 переглядiв

    Херсон під ударом армії рф, вибухи чути у середмісті - МВА

     • 34721 переглядiв