ukenru
vidsutnist-derzhprogrami-z-onkologiyi-provokuvatime-rist-smertnosti-l-lavrenyuk

Відсутність держпрограми з онкології провокуватиме ріст смертності - Л.Лавренюк

 • 16172 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Відсутність в Україні державної програми щодо боротьби з онкологією може підняти це захворювання на перше місце у рейтингу хвороб, від яких помирають українці. Таку думку у коментарі УНН керівник благодійного фонду допомоги онкохворим дітям “Краб” Лариса Лавренюк.

"Без програми по онкології пацієнти або будуть відмовлятися від лікування, або будуть всіма можливими способами збирати кошти. Програма по онкології, вона необхідна. Навіть, коли програма по онкології ще існувала (завершилася у 2016 році – ред.), то вона не закривала потребу на 100%. Люди все одно збирали кошти. Відсутність цієї програми може обернутися всім, чим завгодно. І можливо, що навіть смертність від онкології підніметься на першу позицію", - сказала Л.Лавренюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без цільової державної програми підтримки залишилися 160 тис. онкохворих українців

Окрім того, вона висловила сподівання, що держава все ж знайде способи допомогти онкохворим.

"Це ж все лягає на людські плечі. Це може означати, що люди лікуватимуться "на скільки вистачить" з відповідними наслідками. Я не думаю, що держава аж настільки зневажливо буде ставитися до своїх виборців, до своїх громадян, що залишить їх без допомоги", - зауважила Л.Лавренюк.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що розроблять проект програми для боротьби з онкологією на 2017-2021 роки.

За словами заступника директора Національного інституту раку Сергія Коровіна, розробка програми з онкології на 2017–2021 роки відбувається лише на рівні розмов.

Як повідомляв УНН, за словами керівника асоціації приватних клінік України Олега Спіженка, в Україні потрібно створити систему заходів профілактики захворювань.

Українські Національні Новини

Здоров'я