vidnovlennia-rehionu-ta-navchannia-protezuvannia-mykolaivshchyna-ta-yaponiia-pidpysaly-memorandum-pro-spivpratsiu

Відновлення регіону та навчання протезування: Миколаївщина та Японія підписали Меморандум про співпрацю

 • 30246 переглядiв

Миколаївська область України та японська префектура Хьоґо підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо допомоги у сфері підготовки фахівців з протезування та реабілітації.

Україна та Японія підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо допомоги у відновленні на основі Концепції Креативної реконструкції. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної військової адміністрації, передає УНН.

Деталі

Документ підписали начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім та очільник префектури Хіоґо у Японії Сайто Мотохіко. Меморандум передбачає, що префектура Хіоґо навчатиме фахівців з Миколаївської області у галузі "Протезна реабілітація".

Ми солідарні з українським народом. Ми створили комітет, в який входять експерти з різних галузей для обговорення можливостей застосування нашого досвіду в Україні. На початку нашої співпраці доволі важливим кроком є узгодження програми впровадження навчання для спеціалістів у сфері протезної реабілітації

 - сказав очільник префектури.

Сайто Мотохіко розповів, що для того, щоб належним чином забезпечити реалізацію цього проєкту необхідно залучитися офіційною підтримкою уряду обох країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламентарії України та Данії зустрілися в Миколаєві, де обговорили безпекову ситуацію

Разом з тим кім наголосив, що Миколаївщина має великий потенціал для відновлення та розвитку, попри те, що є значні наслідки від російського вторгнення.

Наразі, майже після двох років війни, Миколаївська область – одна з найбільш постраждалих в Україні. Пошкоджено житловий сектор, освітню, медичну та критичну інфраструктуру, дороги та мости. Проте регіон має значний потенціал і ми зацікавлені в тому, щоб зробити все якісно, правильно та на довгі роки

- сказав начальник Миколаївської ОВА.

Доповнення 

Очільник області підкреслив, що перспективними напрямками співпраці можуть бути енергетична та будівельна галузі, відбудова закладів охорони здоров’я, забезпечення жителів області питною водою тощо.

Зазначається, що  вже є приклад успішної співпраці з Японією. Зокрема, за сприяння Посольства України в Японії Миколаївській області було надано дві установки для очищення води та генератори для їх роботи, а також понад 500 вогнегасників на суму 400 тисяч доларів.

Нагадаємо

Японія розпочала нову програму, яка визнає деяких евакуйованих, у тому числі українців, біженцями, пропонуючи їм мовні уроки, допомогу в організації побуту та фінансову підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відвідав Миколаївщину, де ознайомився з деталями патронату Данії над регіоном

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Гуманітарний штаб імені Гройсмана: хто завідує фінансами?

     • 519071 переглядiв