vidkliuchen-svitla-ne-zaplanovano-bez-elektryky-500-naselenykh-punktiv-minenerho

Відключень світла не заплановано, без електрики 500 населених пунктів - Міненерго

 • 27530 переглядiв

Сьогодні планових відключень електроенергії не буде. Через негоду знеструмлено 42 населені пункти у Львівській області, а енергетики відновили живлення для 8175 споживачів, постраждалих від бойових дій.

Сьогодні відключень електроенергії не заплановано. Сьогодні планових відключень електроенергії не буде. Через негоду знеструмлено 42 населені пункти у Львівській області, а загалом без електрики 500 населених пунктів, повідомили у суботу у Міненерго, пише УНН.

Генерація і споживання

Сьогодні планові відключення електроенергії не відбуватимуться. 

Для підтримки стабільної роботи енергосистеми важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години – з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

Наслідки обстрілів

Чернігівська область: через обстріли знеструмлено 189 споживачів.

Дніпропетровська область: внаслідок артобстрілу знеструмлювалось кілька підстанцій, побутові та промислові споживачі. Живлення відновлено.

Херсонська область: через бойові дії знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Живлення для всіх споживачів відновлено за резервною схемою.

Погодні умови

Через негоду на ранок знеструмлено 42 населених пункти у Львівській області.

Стан мереж

Південний регіон: короткостроково відключались високовольтні повітряні лінії, що з’єднують енергосистеми України з Молдовою та Румунією. Лінії включено в роботу. Через технологічні порушення на підстанції знижувалась напруга, тому знеструмлювались обʼєкти ВДЕ. Живлення відновлено.

Вінницька область: знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі, живлення відновлення за резервною схемою.

Тернопільська область: знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі, живлення відновлено.

Миколаївська область: через технологічні порушення знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. Живлення повернуто.

Волинська область: через технологічні причини знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі.

Надзвичайні ситуації

Донецька область: ворог здійснив обстріл території однієї з шахт, у якій на той момент перебувало 33 працівники. Шахта не знеструмлювалась.

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 8 175 споживачів, яких було знеструмлено внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 500 населених пунктів.

Експорт

Експорту не відбувається та не передбачається.

Популярні

Новини по темі