ukenru
vidbuvayetsya-banalne-zatyaguvannya-antisurkisivskogo-zakonu-i-zhodnoyi-logiki-u-diyakh-malyuski-politolog

Відбувається банальне затягування "антисуркісівського" закону, і жодної логіки у діях Малюськи - політолог

 • 13465 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. У ВР з'явився ще один законопроект (4064-1), який практично повністю дублює перший (4064) щодо запобігання стягуванню з "ПриватБанку" на користь офшорних компаній Суркісів 10 млрд грн. Політолог Андрій Золотарьов вважає, що це "штучна" історія, яка спрямована на затягування розгляду документу. Про це він сказав у коментарі УНН.

"Це банальне і штучне затягування процедури розгляду проекту ЗУ. Ця технологія називається – технологією законодавчого спаму, яка останні роки набирає популярності. І логіки у діях Мін'юсту тут немає", - каже він.

Річ у тім, що автором другого — альтернативного, але ідентичного - законопроекту виступив КМУ. Розробляв його Мін'юст, а ініціював особисто міністр юстиції - Денис Малюська.

Така ситуація засвідчує, що із розглядом першого законопроекту (реєстрував депутат, але інформував про це теж Малюська, - ред.) зволікали не дарма, пояснює Золотарьов.

"Рішення буде прийматися в залежності від поточної кон'юктури. Якби ж у нас була правова держава, ми б не мали зараз такої контраверсійної ситуації.

Бачте, вони зволікали з розглядом першого законопроекту, вочевидь, не дарма. Тепер їх два і у найближчі місяці питання точно вирішене не буде", - сказав політог, не виключивши, що є політичний вплив колишніх власників "Привату".

"...цього відкидати не можна, і є депутати окремі, які досить активно працюють. Саме тому - ситуація, коли жодна із сторін не можуть взяти гору. Вона і буде тривати надалі", - вважає він.

Як писав УНН, у Раді вже два "антисуркісівських" закони.

“Справа в тім, що процедуру погодження урядового проекту почали ще до реєстрації проекту народним депутатом і певності у реєстрації не було. Потім урядову процедуру вирішили не зупиняти. Два законопроекти завжди надійніше, ніж один”, — пояснив ситуацію міністр Малюська

На разі, навіть перший “антисуркісівський” закон поки що так і не потрапив у порядок роботи правового комітету.

Нагадаємо, 2 вересня Печерський райсуд Києва під головуванням Сергія Вовка задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку на 350 млн доларів. І зробив це без розгляду спору по суті — в якості забезпечення позову.

7 вересня депутат Камельчук вніс в Раду законопроект 4064 з метою заблокувати можливість здійснення таких виплат.

8 вересня виконання скандальної ухвали Печерського суду зупинив ВСУ.

Українські Національні Новини

Політика