vid-prostoiu-vydobutku-hazu-na-sakhalinskomu-rodovyshchi-biudzhet-vtratyv-pryblyzno-3-mlrd-hrn

Від простою видобутку газу на Сахалінському родовищі бюджет втратив приблизно 3 млрд грн

 • 22341 переглядiв

АРМА повідомляє про мільярдні втрати через припинення видобутку на Сахалінському родовищі. Агентство звернулося до правоохоронців для притягнення винних до відповідальності та відновлення ліцензії на видобуток.

Сума збитків через простоювання видобутку вуглеводнів Сахалінського родовища може оцінюватися приблизно в 3 мільярди гривень. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума, передає УНН

"За простоювання видобутку вуглеводнів Сахалінського родовища мають понести відповідальність. Нацагентство вже у співпраці з правоохоронними органами. Учора, рішенням Шостого апеляційного адміністративного суду, ліцензію на видобуток газу на Сахалінському родовищі було поновлено, що стало значною перемогою АРМА в інтересах держави. Однак, держава вже зазнала мільярдних втрат через припинення видобутку вуглеводнів", - написала Дума.

Вона зазначила, що відповідальні за цю шкоду національним інтересам мають понести справедливу відповідальність.

"АРМА вже звернулось до правоохоронних органів задля притягнення винних осіб до відповідальності", - повідомила Дума.

Також вона зазначила, що анулювання спеціального дозволу на видобуток газу в грудні минулого року було не лише таким що порушувало національні інтереси, але й призвело до значних збитків для держави.

"Лише за договором управління з АРМА до державного бюджету могло надійти ще мінімум 1 мільярд гривень, а також податки та інші місцеві збори. Загальна сума збитків може оцінюватися приблизно в 3 мільярди гривень. Агентством вже було внесено відповідну заяву до правоохоронних органів", - повідомила Дума.

Крім того, за її словами, у зв’язку з цим, вчора також було постановлено окрему ухвалу суду відносно Державної служби геології та надр України (Держгеонадр), направлену до Служби безпеки України (СБУ), Державного бюро розслідувань (ДБР) та Офісу Генерального прокурора (ОГП).

Вона повідомила, що водночас, у четвер, 8 серпня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) розглядатиме заяву колишніх власників Сахалінського родовища про скасування арешту майна та передачу майнових прав до АРМА. Агентство готове до цього засідання та продовжуватиме відстоювати інтереси держави.

"АРМА забезпечить всі необхідні заходи та співпрацю з правоохоронними органами задля забезпечення надходжень до держбюджету за рахунок управління арештованими активами", - додала Дума.

Щоб не допустити видобутку корисних копалин у заповідниках: в Україні напрацюють механізм01.05.24, 15:52

Популярні

Новини по темі

Навчальний рік у Києві розпочнеться 1 вересня – Кличко

 • 18111 переглядiв