ukenru
verkhovniy-sud-rf-viznav-virok-gribu-zakonnim

Верховний суд РФ визнав вирок Грибу "законним"

 • 15968 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Верховний суд РФ визнав "законним" вирок українцю Павлу Грибу, засудженому на шість років колонії в Росії. Про це повідомляє ТАСС, передає УНН.

"Рішення суду визнати законним, скаргу захисту залишити без задоволення", - сказав суддя.

Захист у своїй скарзі звернув увагу суду на неспроможність і неприпустимість доказів, на підставі яких суд першої інстанції виносив вирок.

"У протоколі затримання не відповідають дійсності час і місце його складання. Його безкарно били, катували і вибивали з нього свідчення, які потім лягли в основу вироку. Вважаю, що вирок підлягає скасуванню", - сказала адвокат.

Гриб у своєму виступі заявив, що не згоден з вироком суду.

"Я був засуджений без причини і не згоден з тим, що відбувається. Я намагаюся довести, що звинувачення щодо мене неспроможні і бездоказові. Я не згоден зі звинуваченням і вироком", - сказав він.

У свою чергу прокурор попросив рішення суду залишити без зміни.

"Поділяю рішення суду першої інстанції, вважаю його законним і обґрунтованим, прошу залишити без зміни", - сказав прокурор.

Нагадаємо, 22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону визнав винним "в закликах до тероризму і примусу до теракту" українського політв'язня Павла Гриба, засудивши його до 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Українські Національні Новини

Політика