venera-ta-yupiter-utvoryat-ridkisne-zyednannya-tsiyeyi-nochi-koli-mozhna-pobachiti-dvi-nayyaskravishi-planeti

Венера та Юпітер утворять рідкісне з'єднання цієї ночі. Коли можна побачити дві найяскравіші планети

 • 21945173 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У середу та четвер на нічному небі з'являться дві яскраві планети, начебто вони ось-ось зіткнуться, передає УНН з посиланням на Live Science.

Деталі

Юпітер, найбільша планета Сонячної системи, і Венера, один із найяскравіших об'єктів на земному небі, виявляться один від одного приблизно на півградуса — або приблизно на ширину одного повного місяця. Протягом кількох тижнів два тіла поступово наближалися одне до одного, наближаючись до явища, що називається з'єднанням, яке відбувається щоразу, коли два об'єкти в небі, такі як місяці, планети або зірки, здаються виключно близько один до одного.

Це, звісно, обман перспективи. Дві яскраві планети насправді знаходяться на відстані мільйонів миль одна від одної; тільки з нашої точки зору на Землі вони здаються такими, що упираються один в одного. Завдяки орбітальним схемам Землі, Юпітера та Венери подібні сполуки відбуваються щорічно.

"Вам не знадобиться телескоп або бінокль, щоб побачити дві яскраві планети. Просто подивіться на захід після заходу сонця, і два планети буде видно неозброєним оком. Вони будуть виглядати як виключно яскраві зірки. Юпітер буде сяяти вдвічі яскравіше Сіріуса, найяскравішої зірки на небі, а Венера сяятиме в шість разів яскравіше Юпітера". - пише Live Science.

Тим не менш, спостерігачі за небом, які спостерігають за планетами в бінокль, можуть побачити три найбільші супутники Юпітера: Іо, Ганімед і Каллісто.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Перший за 6 років роман Муракамі надійде у продаж у квітні

     • 1141712 переглядiв

    рф висунула умови продовження "зернового коридору"

     • 2518335 переглядiв

    У США схвалили законопроєкт про заборону TikTok

     • 1063903 переглядiв

    Комуністична партія В'єтнаму висунула нового президента

     • 1001347 переглядiв