ukenru
veliku-britaniyu-znovu-zvinuvatili-u-porushenni-ugodi-pro-brexit

Велику Британію знову звинуватили у порушенні угоди про Brexit

 • 14102 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Данія звинувачує Велику Британію в порушенні угоди про рибальство після Brexit через плани заборони донного тралення в охоронній зоні Північного моря Доггер-Банк. З такою заявою виступив міністр рибальства Расмус Прен, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Цитата:

"Угода про Brexit забезпечує повний доступ (для суден ЄС-ред.) до риболовлі у водах Великої Британії до 2026 року. І тому, звичайно, для нас дуже велика проблема, якщо британський уряд має намір це змінити. Ми вважаємо це неприйнятним, і це порушення нашої угоди", - заявив Прен.

Деталі

На його думку, такі плани Британії не відповідають угоді після Brexit, яка забезпечує повний доступ для суден ЄС до риболовлі в британських водах до 2026 року. До того ж, Данія вважає Доггер-Банк одним з найважливіших рибальських угідь. Прен додав, що наразі передчасно обговорювати можливі заходи у відповідь.

Нагадаємо

Раніше через правила ліцензування рибальських суден ЄС, які бажають працювати у водах біля Великої Британії після Brexit, сталася і серйозна суперечка між Сполученим Королівством і Францією.

Повідомлялося, що Франція введе перші санкції проти Великої Британії 2 листопада за недотримання угоди про ліцензії для французьких рибалок.

Наприкінці вересня Міністерство навколишнього середовища Великої Британії повідомило, що 1 700 суден з ЄС отримали ліцензії на лов риби у водах Великої Битанії, з яких 117 було видано суднам з ЄС для ведення промислу в зоні 6-12 морських миль. Французьким рибалкам Міністерство видало тільки 12 ліцензій, розглянувши 47 заявок.

Українські Національні Новини

Новини Світу