vbyvstvo-farion-v-mvs-zaiavyly-shcho-zbroiu-shche-ne-znaishly

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 12360 переглядiв

Зброю вбивства Ірини Фаріон досі не знайдено. Підозрюваний готував алібі, придбав одяг для конспірації та мав кошти на проживання у Львові, джерело яких з'ясовується.

Зброя з якої підозрюваний вбив мовознавицю Ірину Фаріон на сьогодні не знайдена. Про це повідомив голова МВС Ігор Клименко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Він (підозрюваний – ред.) шукав спортивний пістолет, який як правило перероблюють під патрон 9 на 18 – це пістолет Макарова. Це одна із версій, яка це була зброя. Зброя на сьогодні не знайдена. Я думаю – це питання декількох днів

- сказав Клименко.

Також Клименко зазначив, що виникає логічне запитання, де підозрюваний брав кошти, адже проживання 10 днів в готелі у Львові коштує приблизно 10 тисяч грн.

"Логічне питання, де він брав кошти, тому що проживання 10 ночей – це приблизно 10 тисяч грн, ще харчування, речі. Тому тут ми працюємо зі службою безпеки, у нас є напрацювання, ми не будемо сьогодні говорити. Маєте зрозуміти нас. З переписок ми приблизно знаємо звідки вони надходили. Мабуть, ми скажемо через декілька місяців можливо", - сказав Клименко.

На місці вбивства Фаріон знайшли гільзу від спортивної кулі - МВС26.07.24, 11:42

Також правоохоронці повідомили, що затриманий підготував лист на випадок, якщо його план провалиться.

На запитання, чи мати знала про те, чим займається син, Клименко зазначив, що в заготовленому смс він написав: "Я скривал, раді їх собственной бєзопасності".

"Ось вам відповідь. Мама веде звичайний спосіб життя…Тому я думаю попередньо, що вона не знала чим займається син", - зазначив Клименко.

Також за словами Клименка разом з СБУ перевіряється інформація, чи мав він спільників.

Вбивство Фаріон: підозрюваний перевіряється на причетність до неонацистського руху з центром у росії26.07.24, 12:18

Окрім того, встановлено та відпрацьовано понад 80 осіб, схожих за зовнішністю на затриманого підозрюваного.

Згідно з відео яке було продемонстровано на брифінгу, упродовж травня-червня 2024 року з метою конспірації у різних містах України придбав необхідний одяг з доставкою до Дніпра, який потім відправив поштою у Львів.

Доповнення

Правоохоронці перевіряють підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон на причетність до неонацистського руху, центр якого знаходиться в росії. 

Нагадаємо 

19 липня невідомий стріляв в мовознавицю та професорку Львівської політехніки Ірину Фаріон. Жінку з пораненням голови у вкрай тяжкому стані доставили у лікарню. У лікарні Ірина Фаріон померла.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 25 липня у місті Дніпро затримано 18-річного хлопця, який ймовірно є причетним до умисного вбивства Ірини Фаріон.

Як вказав голова МВС Ігор Клименко, у правоохоронців є достатньо доказів стверджувати, що саме затримай у Дніпрі 18-річний хлопець стріляв у мовознавицю Ірину Фаріон. За його словами, розслідування тривало 139 годин.

Правоохоронці 26 липня повідомили про підозру 18-річному жителю Дніпра у вбивстві Ірини Фаріон. 

У Галицькому райсуді Львова 26 липня о 13:00 очікується засідання щодо обрання запобіжного заходу 18-річному підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон.

Прокуратура наполягатиме на застосуванні до 18-річного підозрюваного у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Популярні

Новини по темі

Вбивство Фаріон: в МВС заявили, що зброю ще не знайшли

 • 12360 переглядiв