ukenru
variant-koronavirusu-omicron-pidnimaye-vartist-aktsiy-moderna

Варіант коронавірусу Omicron піднімає вартість акцій Moderna

 • 20892 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Акції компанії Moderna в понеділок злетіли на 12%, у результаті чого її ринкова капіталізація сягнула 150 мільярдів доларів, пише УНН з посиланням на Axios.

Деталі

Варіант коронавірусу Omicron викликав багато запитань, у тому числі про те, чи залишаться вакцини настільки ж ефективними.

Але експерти висловили обережність, заявивши, що пройдуть тижні, перш ніж ми дізнаємося більше про те, наскільки заразний цей штам і як він впливає на захист вакцинами.

"Нам потрібно чекати даних, щоб побачити, чи це правда і наскільки знижується", - сказав CNBC CEO Moderna Стефан Бансель про ефективність вакцини компанії.

За словами Банселя, Moderna працює над багатоваріантною бустерною вакциною і вакциною спеціально під Omicron.

Вже в іншому інтерв'ю - для Financial Times - Бансель допустив, що існуючі вакцини будуть менш ефективні проти Omicron, ніж проти версії Delta. У результаті цього світові ринки, в тому числі фондові, різко впали.

Так, Бансель зазначив, що велика кількість мутацій Omicron у білку-шипу, який вірус використовує для інфікування людини, і швидке поширення цього варіанту в Південній Африці свідчить про те, що існуючі вакцини не будуть дуже ефективними, що передбачає "суттєве падіння" ефективності.

"Я думаю, що немає світу, у якому (ефективність) була б на тому ж рівні... що у нас з Delta", - сказав Бансель.

Доповнення

"Вакцина Moderna від COVID - 19-єдиний схвалений продукт компанії нарааз. Отже, те, як розвивається коронавірус, кожен раз істотно впливає на компанію, тому що вакцина - це компанія на цей момент", - пише Axios.

Також у статті зазначається, що тепер варто звернути увагу, чи буде адміністрація президента США Джо Байдена чинити більший тиск на Moderna, щоб вона ділилася своїми ноу-хау в області вакцин з іншими компаніями та організаціями.

Раніше

Pfizer та її німецький партнер BioNTech заявили у п'ятницю, що вони можуть виготовити та відправити оновлену версію своєї вакцини протягом 100 днів, якщо буде виявлено, що новий варіант COVID-19, виявлений у південній частині Африки, вислизає від імунного захисту, отриманого від вакцини.

Українські Національні Новини

Економіка