van-yi-zrobiv-pershu-zayavu-pislya-povernennya-na-posadu-golovi-mzs-kitayu

Ван Ї зробив першу заяву після повернення на посаду голови МЗС Китаю

 • 544261 переглядiв

Деталі

У п'ятницю Ван Ї дав перший коментар після повторного призначення на посаду міністра закордонних справ Китаю три дні тому. Відповідну заяву розмістили на сайті міністерства, повідомляє видання.

Ван заявив, що його міністерство поглиблюватиме партнерські відносини з іншими країнами, братиме активну участь у реформі глобального управління і "рішуче захищатиме суверенітет, безпеку, розвиток та інтереси" Китаю.

Доповнення

Ван Ї був знову призначений міністром закордонних справ Китаю у вівторок, замінивши Цинь Гана після загадкової місячної відсутності останнього, яка викликала багато питань, адже він пропрацював на цій посаді лише сім місяців. У міністерстві лише повідомили, що Цинь наразі не виконує обов’язки з невстановлених причин за станом здоров'я.

Цинь був призначений міністром закордонних справ Китаю у грудні, але не з'являвся на публіці з 25 червня, коли він зустрічався з іноземними дипломатами в Пекіні.

Ван, попередник Циня, обіймав посаду міністра закордонних справ у 2013-2022 роках. Він також є директором канцелярії Центральної комісії у закордонних справах.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Виробник мікросхем AMD інвестує в Індію 400 млн дол. до 2028 року

     • 682268 переглядiв