vaks-vyznav-vynnym-u-roztrati-koshtiv-kolyshnoho-holovnoho-inzhenera-mykolaivoblteploenerho-sap

ВАКС визнав винним у розтраті коштів колишнього головного інженера "Миколаївоблтеплоенерго" – САП

 • 30582 переглядiв

Колишнього головного інженера "Миколаївоблтеплоенерго" засудили до 8 років за розтрату коштів, хоча частину покарання було скасовано у зв'язку зі строками давності. Злочин полягав у розкраданні понад 1,7 млн грн під час встановлення лічильників у 2015/2016 роках.

​​Вищий антикорупційний суд оголосив обвинувальний вирок колишньому головному інженеру ОКП "Миколаївоблтеплоенерго", який викрав кошти на встановленні лічильників для населення у 2015/2016 роках. Втім через строк давності справи від частини покарання підсудного звільнили. Про рішення суду повідомили у Спеціалізованій Антимонопольній Прокуратурі, передає УНН.

За вироком суду особу визнано винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у органах державної влади та місцевого самоврядування строком три роки з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна. Разом з тим, суд відповідно до положень п. 2 ч. 1 ст. 49, ч. 5 ст. 74 КК України звільнив особу від призначеного за ч. 1 ст. 366 КК України покарання у зв’язку із закінченням строків давності притягнення останнього до кримінальної відповідальності.

– повідомили у САП.

Деталі

Відновідно до данних САП колишньому головному інженеру ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок 22 грудня 2023 року. Примітно, що цього дня в Україні відзначають день енергетика.

Згідно з матеріалів слідчих, підсудний будучи відповідальною особою за загальне керівництво по виконанню Інвестиційної програми у 2015-2016 роках під час виконання робіт з встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках м. Миколаєва заволодів грошовими коштами вказаного підприємства на загальну суму понад 1,7 млн грн.  "

Забезпечує електрикою військові об’єкти рф: заочно підозрюється колишній працівник "Укренерго"17.03.23, 11:55 • [views_508665]

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

Популярні

Новини по темі

В ПС ЗСУ повідомляють про ракету в напрямку Кривого Рогу

 • 44680 переглядiв