ukenru
vaks-vidmoviv-u-primusovomu-privodi-vovka-cherez-vidsutnist-dokaziv-vruchennya-yomu-povistki

ВАКС відмовив у примусовому приводі Вовка через відсутність доказів вручення йому повістки

 • 18496 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд відмовив прокурору у застосуванні примусового приводу до голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка через відсутність доказів, які підтверджують отримання підозрюваним повістки про виклик до суду. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу ВАКС.

Повідомляється, що до ВАКС надійшло клопотання прокурора Спеціалізованої прокуратури Офісу Генерального прокурора про застосування до голови Окружного адміністративного суду Києва запобіжного заходу у вигляді застави. Під час розгляду вказаного клопотання прокурор, у порядку ст. 141 КПК України, заявив клопотання про привід підозрюваного, оскільки той у судове засідання не з’явився та про причини неприбуття не повідомив. Прокурор під час судового засідання наголошував, що голова Окружного адмінсуду Києва був належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання.

"Поряд із цим, відзначив суддя, відсутні докази вручення повістки про виклик. Особа, яка повідомляла про виклик, під час того, як підозрюваний сідав в автомобіль, дійсно вкинула в авто два аркуші паперу. Проте, суд не отримав доказів, що ці аркуші були саме повісткою про виклик", - йдеться у повідомленні.

У ВАКС зазначили, що якого змісту були вказані два аркуші паперу - також не є зрозумілим.

"Тож, слідчий суддя ВАКС, врахувавши відсутність доказів підтвердження отримання підозрюваним повістки про виклик або ознайомлення його з її змістом іншим шляхом, не задовольнив клопотання прокурора щодо приводу останнього", - пояснили у суді.

Нагадаємо, 5 січня ВАКС відмовив у примусовому приводі Вовка для розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Зазначимо, що НАБУ вручило голові ОАСК Вовку повістку у суд на корпоративі екснардепа. Також НАБУ опублікувало відео з врученням повістки Вовку у суд, яку він викинув.

Як вже повідомляв УНН, 17 липня 2020 року прокурорами САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру голові Окружного адміністративного суду міста Києва, його заступнику, п’ятьом суддям ОАСК, голові Державної судової адміністрації України та ще чотирьом особам.

Слідством встановлено, що вищевказані особи (12 осіб) на чолі з головою ОАСК діяли у межах злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі.

За версією слідства, вказана злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних та бізнес кіл.

Зокрема, як зазначається, для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи осіб до свого ж суду з подальшим їх розглядом із наперед визначеним результатом.

Українські Національні Новини

Політика