ukenru
v-yaponiyi-ne-zminyat-pravilo-imperatorskogo-prestolonasliduvannya-dlya-cholovikiv

В Японії не змінять правило імператорського престолонаслідування для чоловіків

 • 13695 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Урядова комісія зберегла в Японії систему імператорської наступності лише для чоловіків, попри різке скорочення осіб чоловічої статі у королівській сім'ї. Про це пише УНН з посиланням на телеканал NHK.

Деталі

У середу комісія представила прем'єр-міністру Фуміо Кішиді звіт, в якому пропонувалися способи забезпечення достатньої кількості потенційних наступників, такі як прийняття одиноких чоловіків з деяких 11 нині неіснуючих королівських сімей, як потенційних спадкоємців і дозвіл королівським особам жіночої статі зберігати свій статус після одруження з простолюдинами.

Обидва варіанти вимагатимуть перегляду Закону про Імператорський будинок 1947 року, який значною мірою зберігає цінності, що існували до Другої світової війни.

Комісія не розглядала питання доцільності продовження нинішньої системи наступності лише чоловікам.

У звіті йдеться про те, що нині непридатний час для обговорення того, хто стане наступником Хісахіто, який все ще є підлітком, повідомляє громадське телебачення NHK.

Додамо

Обговорення імперської наступності Японії триває майже 20 років.

Зіткнувшись із можливою кризою престолонаслідування у 2005 році, група експертів запропонувала дозволити зійти на трон як чоловікам, так і жінкам по материнській лінії. Але ця пропозиція зустріла різкий опір консерваторів.

Пропозиція була відхилена консервативним урядом тодішнього прем'єр-міністра Сіндзо Абе на наступний рік після народження Хісахіто у вересні 2006 року – першого за 40 років народження чоловіка в королівській родині.

У зв'язку з відмовою від практики королівських наложниць, розмір імператорської сім'ї зменшився до 17 осіб. У імператора Нарухіто є лише два можливі наступники - його молодший брат Акісіно та його син-підліток Хісахіто, крім 86-річного дядька, принца Хітачі.

Його єдина дитина, дочка Айко, не має права успадкувати трон. Відповідно до чинного законодавства, вона має залишити сім'ю, якщо вийде заміж за простолюдина, наприклад, як її кузина Мако, яка минулого місяця вийшла заміж за простолюдина.

Українські Національні Новини

Новини Світу