ukenru
v-ukrayini-zakinchuyutsya-raketi-dlya-sistem-ppo-the-washington-post

В Україні закінчуються ракети для систем ППО - The Washington Post

 • 395099 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. В Україні закінчуються ракети для систем протиповітряної оборони. Як заявив у коментарі The Washington Post начальник підготовки зенітно-ракетних військ України Денис Смажний, одна з проблем полягає в тому, що більшість систем, які використовує Україна, походять з часів Радянського Союзу, а тому є застарілими, передає УНН.

Цитата

"Нам потрібно замінити наші старі системи, тому що вони просто не зможуть впоратися з цими загрозами найближчим часом. А у нас закінчуються ракети", - зазначив Смажний.

Деталі

За його словами, системи NASAMS і IRIS-T, надані Німеччиною, є набагато досконалішими для визначення розташування цілей, завдяки інтеграції різних джерел радіолокаційних даних.

Як зауважив заступник командира батальйону, який працює з зенітно-ракетними комплексами С-300 у Київській області Володимир Климін, Україна не має достатньої кількості підрозділів ППО, щоб покрити кожну частину країни.

"Є частина росіян, які не дурні і вміють думати. І тому вони намагаються обійти наші системи ППО, використовуючи ландшафт або розвіддані про те, де ми знаходимося. Вони намагаються нас обіграти. Але якщо система бачить ціль і наводиться на неї, то вона її збиває", – вважає він.

Газета пише, що потреба України в західній протиповітряній обороні полягає в тому, щоб закрити прогалини в покритті, особливо за допомогою систем, які можуть запускати ракети на більші відстані.

Климін пояснив, що ракети С-300 мають дальність польоту близько 75 км. Надана США передова зенітно-ракетна система NASAMS - є системою середньої дальності з радаром, який може бачити загрози на відстані приблизно до 128 км.

Водночас речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що військові наразі обходяться тими засобами, які мають на озброєнні, особливо в боротьбі з безпілотниками.

"Тепер авіація виявилася ефективним методом боротьби з цими безпілотниками. Але я не думаю, що це є виходом, щоб не витрачати на них ракети. Незважаючи ні на що, ми все одно будемо використовувати всі наявні у нас ресурси, тому що це високоточна зброя", – сказав Ігнат.

Доповнення

12 жовтня міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що система протиповітряної оборони IRIS-T від Німеччини прибула в Україну. Також очікується прибуття американських NASAMS.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Німеччина стала першою країною, яка здійснила постачання Україні сучасної системи протиповітряної оборони IRIS-Т, і тепер Україна очікує це від інших партнерів.

Українські Національні Новини

Новини Світу