v-ukrayina-vidkriyut-sche-odin-tabir-dlya-rosiyskikh-viyskovopolonenikh

В Україна відкриють ще один табір для російських полонених: надаватимуть меддопомогу, триразове харчування та зв'язком із рідними

 • 68243 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Найближчим часом в Україні відкривається новий табір для їй утримання російських полонених військових. Також готується до запуску ще один табір. Про це повідомляє державний проєкт "Хочу жити", пише УНН.

Деталі

Новий табір планують відкрити через велику кількість полонених військових. Як зазначається, збільшення кількості полонених пов'язане як із ситуацією на фронті, погіршенням мотивації солдатів рф, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною.

Умови в новому таборі, як повідомляється, відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права. Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом представників Міжнародного комітету Червоного хреста.

Сам табір розташований у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями.

Паралельно з цим ведуться роботи з підготовки до запуску ще одного табору.

Цитата

«Утримання військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. На відміну від рф, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм. Тоді як російська сторона, приміром, утримує українських військових у звичайних в'язницях і виправних колоніях разом з ув'язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого», - йдеться у повідомленні проєкту.

Доповнення

Наразі в Україні функціонує один табір для російських військовополонених. Його відкрили в Західній Україні.

Раніше міністр юстиції України Денис Малюська заявляв, що в Україні немає потреби створювати нові місця для утримання російських військовополонених, адже обміни відбувають регулярно. За його словами, система ніколи не досягає свого максимуму для утримання.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі