v-ukraini-zapustyly-kupivliu-prodazh-avtomobiliv-u-dii

В Україні запустили купівлю-продаж автомобілів у "Дії"

 • 33071 переглядiв

Українська платформа "Дія" тепер пропонує послугу перереєстрації автомобілів в два кліки для купівлі-продажу онлайн, що робить процес більш прозорим та автоматизованим, усуваючи потребу в посередниках та зменшуючи корупційні ризики.

У "Дії" запрацювала послуга перереєстрації автомобілів, що дозволить купувати та продавати авто онлайн, повідомив у середу віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Уже доступна послуга перереєстрації авто за два кліки. Цифровізували одну з найочікуваніших послуг для водіїв. Відтепер продати чи придбати автівку можна в кілька кліків у "Дії" - без сервісних центрів, зайвих перевірок, довгої експертизи й посередників

- написав Федоров у Telegram.

Деталі

Зі слів урядовця, процес став значно прозорішим, перевірка авто та користувачів автоматична — без участі адміністратора. Це прибирає людський фактор та корупційні ризики.

З його слів, перереєструвати авто в "Дії" - "просто, майже як замовити доставку".

"Продавець генерує в "Дії" посилання або QR-код → покупець його сканує → погоджується з умовами → вибирає номер і версію техпаспорта: пластик та електронне свідоцтво в "Дії" або тільки електронне свідоцтво. До речі, номери можна залишити старі або замовити нові", - зазначив Федоров.

Фізичний техпаспорт і номер, за його словами, можна замовити на відділення Укрпошти. "Сервісний центр перевірить договір. Після успішної перевірки зможете підписати його, а потім обмінятися грошима та авто. На першому етапі сервіс доступний для легкових автівок, мотоциклів і мопедів", - вказав він.

Урядовець зазначив, що понад мільйон українців щорічно купують чи продають авто. Раніше для цього доводилося ходити в сервісні центри МВС, стояти в чергах та купувати "бігунки", чекати оплати до банку й платити комісію.

"За час тестування послуги в "Дії" вже перереєстрували 65 автівок. Купуйте та продавайте авто онлайн, діліться фідбеком, а ми продовжуємо робити послуги за два кліки", - зауважив він.

У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок19.12.23, 14:26

Юлія Шрамко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили купівлю-продаж автомобілів у "Дії"

     • 33071 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету на Кривий Ріг

     • 34804 переглядiв