v-ukraini-planuiut-vidkryty-dostup-do-deklaratsii-pratsivnykiv-ttsk-ta-chleniv-vlk

В Україні планують відкрити доступ до декларацій працівників ТЦК та членів ВЛК

 • 36317 переглядiв

Декларації працівників українських військкоматів та військово-лікарських комісій будуть відкритими. А декларації військовослужбовців та співробітників розвідки залишатимуться закритими з міркувань безпеки.

Декларації працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та членів військово-лікарських комісій планують відкрити для публічного доступу. Про це повідомила голова Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції Катерина Бутко в ефірі Радіо Свобода, пише УНН.

Декларації представників ТЦК, а також співробітників ВЛК будуть відкриті. Враховуючи всі скандали з моніторингом способу життя, їх декларації однозначно мають бути відкриті. Це була позиція в тому числі і голови антикорупційного комітету, і багатьох інших

– сказала Бутко.

Деталі

В той же час, декларації військовослужбовців, співробітників розвідки та членів їх родин будуть закриті. Бутко пояснила це безпековими питаннями

Доповнення

В серпні президент Володимир Зеленський провів засідання РНБО щодо результатів перевірки роботи ТЦК. За результатами засідання, Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному рекомендували призначати керівниками ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ. Також у серпні Зеленський повідомив, що було вирішено звільнити всіх обласних "воєнкомів".

Нагадаємо

У вересні Верховна Рада ухвалила законопроект про електронне декларування з правкою президента Володимира Зеленського. Проект закону передбачає відкриття публічного доступу до декларацій. Реєстр декларацій невдовзі відкриють для публічного доступу.

Популярні

Новини по темі

Цьогоріч в Україні закрилось менше компаній, ніж до війни

 • 32956 переглядiв

путін оголосив, що йде на п'ятий президентський термін

 • 37383 переглядiв