v-tspd-pry-rnbo-sprostuvaly-feik-pro-spalakh-bakterialnoi-infektsii-v-khersoni

В ЦПД при РНБО спростували фейк про спалах бактеріальної інфекції в Херсоні

 • 15703 переглядiв

В Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували інформацію про спалах бактеріальної інфекції в Херсоні. Епідемічна ситуація в нормі, жодних спалахів не зафіксовано. Фейк спрямований на поширення паніки серед населення.

Ворожі Telegram -канали поширюють повідомлення про буцімто спалах бактеріальної інфекції в Херсоні, яка загрожує жителям підконтрольних Україні районів. В Центрі протидії дезінформації при РНБО спростували фейки, вказавши, що жодних спалахів інфекцій не зафіксовано, повідомляє УНН

Деталі

Пропагандисти стверджують, що хворобу нібито спричинило забруднення Дніпра тілами українських військових і вихід з ладу очисних споруд.

 Верифікувавши інформацію про санітарно-епідемічну ситуацію в місті у Херсонській ОВА, Центр повідомляє: жодних спалахів інфекцій не зафіксовано, епідемічна ситуація в нормі.

В ЦПД нагадали, що що нещодавно в Чорнобаївській громаді Черкаської області проводилося щоденне дослідження санітарних показників води.

 Втім, і там Держпродспоживслужба не знайшла небезпечних відхилень від норм, санітарно-епідемічна ситуація в області стабільна.

"Цей фейк спрямований на поширення паніки з-поміж населення та дискредитації ЗСУ", - вказали в ЦПД при РНБО.

"Спротив": екологія на ТОТ на рівні критичної межі, серед наслідків - спалах холери в Криму 31.07.24, 19:54

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Пожежу через ворожий обстріл на Сумщині загасили - ДСНС

     • 17447 переглядiв