ukenru
v-opu-prezentuvali-zakonoproekt-schodo-virishennya-problem-rodin-zaruchnikiv-i-zniklikh-bezvisti

В ОПУ презентували законопроект щодо вирішення проблем родин заручників і зниклих безвісти

 • 9369 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. В Офісі Президента України відбулося засідання робочої групи з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників (полонених), на якому презентували положення законопроекту, який має вирішити соціальні проблеми родин заручників і зниклих безвісти. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Голови держави.

"На засіданні були презентовані основні положення законопроекту, який має вирішити соціальні проблеми родин заручників і зниклих безвісти. Зокрема, пропонується надавати родинам соціальну, правову та психологічну підтримку. Також передбачається медична допомога під час реабілітації звільнених осіб", - йдеться в повідомленні.

Під час засідання порушувалися проблеми, пов’язані з матеріальною підтримкою родин. Мати полоненого волонтера Бориса Місюренка Лідія зробила акцент на важливості збереження стипендій для неповнолітніх дітей осіб, які захоплені незаконними збройними формуваннями.

"Також учасники засідання наголошували на важливості законодавчого врегулювання питань щодо надання окремого статусу родинам осіб, які зникли безвісти", - йдеться в повідомленні.

Перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Антон Колумбет зазначив, що міністерство пропонує збільшити фінансування програми "Доступне житло" для учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб.

"Ця програма передбачає 50-відсткову державну допомогу на вартість житла. Таким чином, державний бюджет допомагає людині придбати житло", – пояснив Колумбет.

Окрім того, триває робота над законопроектом про пільгову іпотеку для учасників бойових дій.

Нагадаємо, за даними інформаційного обліку Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях значаться як: зниклі безвісти — 257 осіб, незаконно позбавлені волі — 240 осіб.

Українські Національні Новини

Політика