ukenru
v-okupovanomu-krimu-prizupinili-viselennya-ptsu-z-khramu-v-simferopoli

В окупованому Криму призупинили виселення ПЦУ з храму в Сімферополі

 • 14705 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. У Сімферополі призупинили виселення Православної церкви України з храму. Про це заявив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, передає УНН із посиланням на "Крим. Реалії".

"Сьогодні припинені всі дії з виселення нас з приміщення. Не можу сказати, що стало вирішальним для такого рішення: листи Комітету ООН з прав людини, адресовані Росії; початок судового процесу у Страсбурзі; звернення людей, які нарешті перестали боятися, до світової спільноти; зустріч із Держсекретарем США Майком Помпео або виступ на ОБСЄ - проте воно є", - сказав архієпископ.

Нагадаємо 28 червня підконтрольний Кремлю арбітражний суд в Криму задовольнив вимогу "Мінмайна" РФ про розірвання договору оренди частини нежитлового будинку в Сімферополі, в якому останні 24 роки розташовується собор Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги. Від православної громади зажадали повернути нерухоме майно. 29 серпня підконтрольний Москві апеляційний суд залишив це рішення в силі.

Тим часом 6 вересня Комітет ООН з прав людини зажадав від російської влади на півострові припинити процес виселення сімферопольської громади ПЦУ з кафедрального собору Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги до закінчення розгляду цього питання в цьому Комітеті. 20 вересня Комітет повторив цю вимогу. Росія як член ООН зобов'язана була виконувати такі вимоги.

Пізніше в російській владі окупованого українського Криму заявили, що не отримували звернення з ООН по храму Православної церкви України в Сімферополі, тому до нього будуть діяти, "виходячи з рішень місцевих судів", підконтрольних Москві.

Українські Національні Новини

Політика